Τα ειλικρινή του συλλυπητήρια έστειλε σήμερα, Πέμπτη, ο Ρώσος Πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν στις οικογένειες των θυμάτων του αεροπλάνου που συνετρίβη χθες στη Ρωσία, βόρεια της Μόσχας, και στο οποίο φαίνεται πως μετέβαινε και ο ιδιοκτήτης της εταιρείας μισθοφόρων, της Wagner, Γεβγκένι Πριγκόζιν

Ο Πρόεδρος της Ρωσίας, κατά τη διάρκεια συνάντησης που μεταδόθηκε και τηλεοπτικά, εξήρε τις ικανότητες του αρχηγού της μισθοφορικής οργάνωσης Βάγκνερ, τονίζοντας ότι ήταν ένας "ταλαντούχος επιχειρηματίας", που έκανε "λάθη", και τον οποίο γνώριζε από τη δεκαετία του 1990.

"Ήταν ένας άνδρας με δύσκολο πεπρωμένο, ο οποίος διέπραξε σοβαρά λάθη στη ζωή του αλλά αποσπούσε τα αποτελέσματα που χρειάζονταν", δήλωσε χαρακτηριστικά.

Η έρευνα «θα φτάσει μέχρι το τέλος»

Επίσης, ο Πούτιν πρόσθεσε ότι είναι απαραίτητη η αναμονή για να βγει το πόρισμα της επίσημης έρευνας για τη συντριβή του ιδιωτικού αεροσκάφους, κατά την οποία σκοτώθηκαν και οι 10 άνθρωποι που επέβαιναν σε αυτό, τονίζοντας ότι η εξέταση θα πάρει κάποιο χρόνο.

Χαιρετίζοντας τη "συνεισφορά" του Πριγκόζιν στην ρωσική επίθεση στην Ουκρανία, παρά τα "λάθη" του, ο Πούτιν υποσχέθηκε ότι η έρευνα "θα φθάσει μέχρι το τέλος".