Ανασύρθηκαν οι σοροί των δέκα ανθρώπων που έχασαν τη ζωή τους κατά τη συντριβή ιδιωτικού αεροσκάφους στη Ρωσία, βόρεια της Μόσχας, ανέφερε η ρωσική ερευνητική επιτροπή. Υπενθυμίζεται ότι στο συγκεκριμένο αεροπλάνο επέβαινε και ο ιδιοκτήτης της εταιρείας μισθοφόρων, της Wagner, Γεβγκένι Πριγκόζιν, καθώς, σύμφωνα με τη ρωσική Ομοσπονδιακή Υπηρεσία Αερομεταφορών, το όνομά του βρισκόταν στη λίστα επιβατών.

Επίσης, η επιτροπή με ανάρτησή της στο Telegram ανακοίνωσε ότι ανασύρθηκαν και οι καταγραφείς πτήσης του αεροσκάφους, δηλαδή τα μαύρα κουτιά: «Οι σοροί 10 θυμάτων ανασύρθηκαν από το σημείο συντριβής του αεροσκάφους. Διεξάγεται μοριακός γενετικός έλεγχος για να εξακριβωθούν οι ταυτότητές τους. Ερευνητές έχουν στα χέρια τους τους καταγραφείς πτήσης και βρίσκεται σε εξέλιξη λεπτομερής εξέταση της σκηνής».

Παράλληλα, στο Telegram, ένα ρωσικό κανάλι, VChK-OGPU, κυκλοφόρησε την πληροφορία ότι έχει ήδη αναγνωριστεί η σορός του Πριγκόζιν, λόγω του από το μισοκομμένο δάχτυλο που έχει στο αριστερό του χέρι, διότι είχε χάσει μέρος του δαχτύλου, ενώ εξέτιε ποινή σε σωφρονιστικό κατάστημα.

Εξήγησε πως ένας ανώτερος διοικητής της παραστρατιωτικής οργάνωσης αναγνώρισε το πτώμα από τον τραυματισμό αυτό, καθώς και τον υπαρχηγό του Ντμίτρι Ούτκιν από τα τατουάζ του.

Ο Πούτιν για τον Πριγκόζιν

Εν τω μεταξύ, την Πέμπτη ο Ρώσος Πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν κατά τη διάρκεια συνάντησης που μεταδόθηκε τηλεοπτικά έστειλε συλληπητήρια στις οικογένειες των θυμάτων του αεροπλάνου που συνετρίβη, ενώ εξήρε και τις ικανότητες του αρχηγού της μισθοφορικής οργάνωσης Βάγκνερ, τονίζοντας ότι ήταν ένας «ταλαντούχος επιχειρηματίας», που έκανε «λάθη», και τον οποίο γνώριζε από τη δεκαετία του 1990.

«Ήταν ένας άνδρας με δύσκολο πεπρωμένο, ο οποίος διέπραξε σοβαρά λάθη στη ζωή του αλλά αποσπούσε τα αποτελέσματα που χρειάζονταν», δήλωσε χαρακτηριστικά.

Επίσης, ο Πούτιν πρόσθεσε ότι είναι απαραίτητη η αναμονή για να βγει το πόρισμα της επίσημης έρευνας για τη συντριβή του ιδιωτικού αεροσκάφους, κατά την οποία σκοτώθηκαν και οι 10 άνθρωποι που επέβαιναν σε αυτό, τονίζοντας ότι η εξέταση θα πάρει κάποιο χρόνο.

Χαιρετίζοντας τη «συνεισφορά» του Πριγκόζιν στην ρωσική επίθεση στην Ουκρανία, παρά τα «λάθη» του, ο Πούτιν υποσχέθηκε ότι η έρευνα «θα φθάσει μέχρι το τέλος».