Ο Στέφανος Κασσελάκης αντέχει. Τον χτυπούν αλλά αντέχει. Παρότι τον πιάνει το παράπονο και αναρωτιέται -σε τρίτο ενικό πρόσωπο πάντα- με καημό «ποιον έχει πειράξει ο Στέφανος Κασσελάκης στην Ελλάδα; Ποιον; », είναι δυνατός. Και  λέει σε όποιους αναρωτιούνται «πως αντέχει».

Το ερώτημα το θέτει ο ίδιος o πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ για τον εαυτό του. Και απαντά ο ίδιος φυσικά για τον εαυτό του αναφορικά με το πως αντέχει τόσες σε βάρος του επιθέσεις. Ή μάλλον πως αντέχει τόσες επιθέσεις σε βάρος του Στέφανου Κασσελάκη, δηλαδή του ίδιου. Εντάξει είναι κάπως μπερδεμένο αλλά το μεγαλείο του ανδρός του επιτρέπει να μιλά για τον εαυτό του σε τρίτο ενικό πρόσωπο. Το έχουν κάνει και άλλη στα βάθη της ιστορίας.

Το ζήτημα είναι όμως ότι αντέχει. Παρά το παράπονο που εκφράζει ενίοτε. Αν ήταν άλλος δεν θα ξέραμε τι θα έκανε. Αν δηλαδή τον έβριζαν, τον στοχοποιούσαν, τον ταύτιζαν με παιδιοβιαστές και με ότι άλλο μπορεί να φανταστεί ο πιο αισχρός ανθρώπινος νους πόσο θα άντεχε. Μην πάει το μυαλό σας σε πρόσωπα και πράγματα υπαρκτά.

Το θέμα άλλωστε εδώ είναι ο Στέφανος της Ελλάδας. Που για να καλύψει τις επιθέσεις που εξαπολύουν τα τρόλ της υπόγας της Κουμουνδούρου και ο «παραγωγικός» Παύλος Πολάκης στους άλλους εμφανίζει τον εαυτό του ως το μεγαλύτερο θύμα.

Που ευτυχώς για την Ελλάδα και όλους εμάς, αντέχει…