Μια φωτογραφία του, προ δεκαπενταετίας στο Επαρχείο Λαγκαδά, έκανε δώρο στον Αλέξη Τσίπρα ένας εκ των ελάχιστων πολιτών που περίμεναν τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ, ο οποίος βλέποντάς την είπε: «Με γεράσανε». Οι συνειρμοί όμως οδήγησαν σε ένα δεδομένο: είναι ο μακροβιότερος πολιτικός αρχηγός.

Ο πολίτης που του έδωσε τη φωτογραφία είπε στον Αλέξη Τσίπρα ότι η φωτογραφία τραβήχτηκε πριν από 18 χρόνια στο Επαρχείο Λαγκαδά, με τον ίδιο να λέει «δεν πρέπει να είναι 18 χρόνια, είναι 15» και να προσθέτει: «Με γεράσανε, κοίτα πώς ήμουνα εδώ. Παιδάκι ήμουνα».

Τώρα ποιοι τον γέρασαν είναι ένα ερώτημα. Ενδεχομένως οι 17 ώρες διαπραγμάτευσης, ίσως οι συνεχείς πολιτικές και εκλογικές ήττες, πιθανότατα οι φίλοι και συνεργάτες του, μπορεί ακόμη και οι παραπλανημένοι πολίτες που δεν έχουν συνειδητοποιήσει ότι μας έσωσε ο ίδιος και τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ που –κατά Σκουρλέτη– μας έκαναν ανθρώπους.

Όμως με τη δήλωσή του πως η φωτογραφία τραβήχτηκε προ 15ετίας θύμισε ουσιαστικά σε όλους ότι είναι ο μακροβιότερος αρχηγός πολιτικού κόμματος, αφού φέτος έκλεισε 15 χρόνια προεδρίας την ώρα που επικαλείται διαρκώς τους νέους και την… αλλαγή. Μια αλλαγή που δεν κατάφερε ποτέ να φέρει στο κόμμα του.

Θύμισε σε όλους και τις συνεχείς εκλογικές ήττες του που είναι υπερβολικά πολλές ακόμη και για την πολυετή θητεία του στη θέση του προέδρου, αρχικά του Συνασπισμού και στη συνέχεια του ΣΥΡΙΖΑ.