Την ώρα που τα διάφορα στρατόπεδα στον ΣΥΡΙΖΑ μετρούν δυνάμεις και ετοιμάζουν τα όπλα τους για την επόμενη ημέρα, ο Τσίπρας με επιστολή του προς τα στελέχη του κόμματος, δικαιολογεί το στραπάτσο του Μαΐου ρίχνοντας την ευθύνη στα κόμματα της αντιπολίτευσης.

ΑΡΙΣΤΕΙΔΗΣ ΖΟΡΜΠΑΣ

Πέρα από την καταθλιπτική ατμόσφαιρα που επικρατεί στον ΣΥΡΙΖΑ, μετά το διαλυτικό αποτέλεσμα των εκλογών, πληθώρα μετώπων απασχολούν τα πολιτικά στελέχη. Η ηγεσία της Κουμουνδούρου εμφανίζεται αδύναμη να παρέμβει και να βάλει μια τάξη. Oλων τα βλέμματα είναι στραμμένα στην επομένη μέρα και τη θύελλα που αναμένεται να ξεσπάσει μετά τη νέα αποτυχία του… ηγέτη.

Για πολλά ζητήματα, παρότι μεσολαβεί χρόνος, οι διάφορες φατρίες κάθε άλλο παρά ρίχνουν τους τόνους. Αν και οι φήμες δίνουν και παίρνουν για τη διαχείριση της νέας ήττας από την πλευρά του Τσίπρα, τα διάφορα στρατόπεδα μετρούν δυνάμεις και ετοιμάζουν τα όπλα τους.

Δικαιολογίες ήττας

Σε επιστολή που έστειλε σε όλα τα στελέχη του κόμματος, ο αρχηγός του ΣΥΡΙΖΑ ζητάει την ψήφο στις προσεχείς εκλογές και παράλληλα δικαιολογεί την ήττα, ρίχνοντας την ευθύνη μία ακόμα φορά στο σύνολο των κομμάτων της αντιπολίτευσης.

Τόνισε συγκεκριμένα: «Τα μικρότερα κόμματα του δημοκρατικού χώρου αποδείχτηκαν, δυστυχώς, κατώτερα των περιστάσεων, σπαταλώντας την ιστορική ευκαιρία της απλής αναλογικής. Και ενώ ο ΣΥΡΙΖΑ, με αίσθημα ευθύνης, έχει παραδεχτεί τα δικά του λάθη που συνέβαλαν στο οδυνηρό για τον ίδιο και την κοινωνία εκλογικό αποτέλεσμα, αυτοί επιμένουν στην ίδια πολιτική, που ζημιώνει τα λαϊκά στρώματα».

Δηλαδή, ο Τσίπρας της υποκρισίας, των ψεμάτων και των μνημονίων κατηγορεί όλους τους άλλους, αφήνοντας στην άκρη τον εαυτό του, που με την άφρονα πολιτική του έχει οδηγήσει σε πρωτόγνωρες καταστάσεις την ελληνική κοινωνία.

Περίπου τρεις εβδομάδες πριν από τις εκλογές και ενώ ο ελληνικός λαός ψήφισε με διαφορά είκοσι μονάδων το πρώτο κόμμα, οι καταγέλαστοι πειραματισμοί του με την απλή αναλογική οδηγούν την κοινωνία σε μια δεύτερη εκλογική αναμέτρηση. Την ίδια ώρα, κατηγορεί τα μικρότερα κόμματα της Αριστεράς ότι… ζημιώνουν τα λαϊκά συμφέροντα.

Κατά τη χθεσινή ημέρα τα σοκ που υφίσταντο οι άνθρωποι της Κουμουνδούρου διαδέχονταν το ένα το άλλο. Πολλοί από αυτούς είδαν δημόσια για πρώτη φορά τα νέα εικαστικά και τα συνθήματα του ΣΥΡΙΖΑ και το πρόσωπό τους συννέφιασε και θεώρησαν ότι πρόκειται για μια ακόμη αποτυχημένη προεκλογική εκστρατεία, αφού όσα δημοσιοποιήθηκαν δεν ενθουσίασαν κανέναν.

Αλλαγή συνθημάτων

Τη θέση του συνθήματος «Δικαιοσύνη παντού» πήρε το «Δίκαιη κοινωνία, Ευημερία για όλους» και από πολλούς χαρακτηρίστηκε ως σύνθημα που βοηθάει να βγει η… υποχρέωση των εκλογών της 25ης Ιουνίου.

Μάλιστα κορυφαίο στέλεχος του πολιτικού σχεδιασμού, που θα έπρεπε να γνωρίζει τα συνθήματα της καμπάνιας, ακούστηκε χθες να αναρωτιέται τι πραγματικά θέλει να μεταδώσει στον πολίτη η λέξη ευημερία στη νέα εκστρατεία του ΣΥΡΙΖΑ, όταν η συντριπτική πλειοψηφία των πολιτών έχει καταστήσει τη Νέα Δημοκρατία συνώνυμο της συγκεκριμένης λέξης με το αποτέλεσμα των εκλογών του Μαΐου.