Την εκτίμηση ότι η μάχη των δημοτικών εκλογών στην Αθήνα και τον Πειραιά ίσως κριθεί την πρώτη Κυριακή έκανε ο διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας δημοσκοπήσεων Pulse, Γιώργος Αράπογλου, ο οποίος προέβλεψε σκληρή μάχη στη Θεσσαλονίκη

«Υπάρχουν πολλά ντέρμπι. Βασικά, οι τρεις μεγάλοι δήμοι είναι αυτοί που συγκεντρώνουν το ενδιαφέρουν και, φυσικά, όλα παίζονται. Ο Πειραιάς ίσως και η Αθήνα να είναι λίγο πιο εύκολα, ίσως εκεί γλιτώσουν τις δεύτερες κάλπες. Πιο δύσκολα φαίνεται πως είναι στη Θεσσαλονίκη» είπε στον ΣΚΑΪ. 

Τα ντέρμπι στις περιφέρειες 

Ερωτηθείς για το αν θα επιτευχθεί ο στόχος του «13 στις 13» που επιδιώκει η Νέα Δημοκρατία και ο Κυριάκος Μητσοτάκης, ο κ. Αράπογλου απάντησε ότι οι δύο από τις τέσσερις νησιωτικές περιφέρειες είναι ευκολότερες ενώ στις άλλες δύο αναμένεται ντέρμπι. Έκανε δε την εκτίμηση ότι δύο από τις περιφέρειες της ηπειρωτικής χώρας μπορεί να κριθούν στον πρώτο γύρο. «Όπου δεν είναι μπλε ο χάρτης, το πιθανότερο είναι να είναι λευκό, δηλαδή ο νικητής να προέρχεται από τη ΝΔ αλλά να μη στηρίζεται πλέον από το κόμμα» πρόσθεσε. 

Το πολιτικό μήνυμα 

Ο Γιώργος Αράπογλου σημείωσε ότι πάντα υπάρχει πολιτικό μήνυμα στα αποτελέσματα των αυτοδιοικητικών εκλογών ακόμα κι αν το ενδιαφέρον δεν είναι έντονο. «Όταν υπάρχουν επιτυχίες στις αυτοδιοικητικές εκλογές, κάποιοι τις διεκδικούν. Όταν όμως κάποιοι δεν πηγαίνουν καλά, θυμούνται ότι ήταν αυτοδιοικητικές εκλογές» κατέληξε.