Πλακιωτάκης: Ανοιχτό το ενδεχόμενο για αύξηση πληρότητας στα πλοία

by news

Για την πληρότητα στα πλοία, τις τιμές των ακτοπλοϊκών εισιτηρίων και την στήριξη στην ακτοπλοΐα, μίλησε στην εκπομπή του ΑΝΤ1 «Πρωινοί Τύποι», ο υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής Γιάννης Πλακιωτάκης.

Πιο συγκεκριμένα, μιλώντας για τον τουρισμό, ο κ. Πλακιωτάκης δήλωσε ότι «το λιμάνι χθες θύμιζε παλιές καλές εποχές», υπογραμμίζοντας ότι «η πληρότητα που ισχύει σήμερα είναι 85% στα πλοία με καμπίνες και 80% στα πλοία χωρίς καμπίνες».

Στο ενδεχόμενο να αυξηθεί η πληρότητα στα πλοία ο κ. Πλακιωτάκης απάντησε ότι το υπουργείο παίρνει αποφάσεις σύμφωνα με τις οδηγίες των ειδικών και τα επιδημιολογικά δεδομένα και τόνισε ότι αν υπάρξουν οι προϋποθέσεις θα εξεταστεί το ενδεχόμενο να αυξηθεί η πληρότητα στα πλοία.

Ο ίδιος ανέφερε ότι η Δήλωση Υγείας πλέον γίνεται και ηλεκτρονικά και όπως είπε με αυτόν τον τρόπο «επιταχύνεται η εξυπηρέτηση και η επιβίβαση στα πλοία». Για την περίπτωση που υπάρξει κρούσμα κορωνοϊού σε κρουαζιερόπλοιο, ο κ. Πλακιωτάκης απάντησε πως «υπάρχουν πρωτόκολλα για να εφαρμοστούν, όπως και πέρσι».

Για την ανάπτυξη της νησιωτικής Ελλάδας ο υπουργός Ναυτιλίας δήλωσε ότι «με το τελευταίο νομοσχέδιο αντιμετωπίζουμε την ανάπτυξη με χρηματοδοτικά εργαλεία».

Για τις τιμές των ακτοπλοϊκών εισιτηρίων είπε ότι αυτές δεν έχουν αυξηθεί σε σχέση με πέρυσι και πρόσθεσε ότι “έχουμε στηρίξει την ακτοπλοΐα και με άμεσες χρηματοδοτήσεις». Λόγω της πανδημίας επεσήμανε ότι οι ζημιές στην ακτοπλοΐα είναι πάνω από 200 εκατ. ευρώ και σημείωσε ότι είναι σημαντικό να στηρίξουμε την βιωσιμότητα του συγκεκριμένου κλάδου.

Σχετικα Αρθρα

Η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies και άλλες τεχνολογίες καταγραφής για να εξασφαλίσει την σωστή λειτουργία της Δέχομαι Περισσότερα