«Θέτουμε τη χώρα σε κίνηση με πνεύμα συνεργασίας, αλλά και με προσήλωση στην εντολή που έχουμε λάβει από τους πολίτες», ανέφερε χαρακτηριστικά σε ανάρτησή του στα Μέσα Κοινωνικής Δικτύωσης ο υπουργός Παιδείας, Θρησκευμάτων και Αθλητισμού Κυριάκος Πιερρακάκης, με αφορμή το γεγονός ότι το νομοσχέδιο για την τριτοβάθμια εκπαίδευση και συγκεκριμένα, για την ίδρυση ιδιωτικών πανεπιστημίων αναρτήθηκε στο gov.gr. 

Αυτό σημαίνει πως το νομοσχέδιο από σήμερα, Πέμπτη, έχει πλέον τεθεί στο στάδιο της δημόσιας διαβούλευσης μέχρι και τις 18 Φεβρουαρίου. Από εκεί και ύστερα, το νομοσχέδιο θα χρειαστεί να συζητηθεί στη Βουλή, στην οποία εναπόκειται και η ευθύνη αν θα ψηφιστεί ή όχι. 

Η ανάρτηση του Κυριάκου Πιερρακάκη 

Ολόκληρη η ανάρτηση του υπουργού Κυριάκου Πιερρακάκη για το νομοσχέδιο για τα μη κρατικά πανεπιστήμια έχει ως εξής:

«Το σχέδιο νόμου για την ανώτατη εκπαίδευση έχει αναρτηθεί προς διαβούλευση. Θωρακίζουμε χρηματοδοτικά και θεσμικά τα Δημόσια Πανεπιστήμια και θέτουμε το πλαίσιο εγκατάστασης μη κερδοσκοπικών παραρτημάτων ξένων Πανεπιστημίων. Όπως αναφέραμε και στη χθεσινή συνέντευξη Τύπου, στο δίλημμα ανάμεσα στην κίνηση και την ακινησία, επιλέγουμε το πρώτο. Θέτουμε τη χώρα σε κίνηση, με πνεύμα συνεργασίας αλλά και προσήλωση στην εντολή που έχουμε λάβει από τους πολίτες».