Τη στήριξη του δημόσιου πανεπιστημίου από την κυβέρνηση με πράξεις και όχι με λόγια επαναβεβαίωσε ο υπουργός Παιδείας Κυριάκος Πιερρακάκης.

Σε βίντεο που ανέβασε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, ο Κυριάκος Πιερρακάκης μιλά για την εντυπωσιακή αύξηση της χρηματοδότησης, μέσω του κρατικού προϋπολογισμού, στα δημόσια πανεπιστήμια που από το χαμηλό των 92 εκατ. ευρώ το 2018 έφτασε πέρυσι στα 133 εκατ. ευρώ. 

Πρόσθεσε επίσης ότι μέσω του Προγράμματος Δημοσίων Επενδύσεων δόθηκαν πέρυσι 201 εκατ. ευρώ ,ενώ το 2018 είχαν δοθεί 138 εκατ. ευρώ, και μέσω του ΕΣΠΑ δίνονται 300 εκατ. ευρώ για προγράμματα όπως η πρακτική άσκηση των φοιτητών. Μέσω του Ταμείου Ανάκαμψης έχουν προγραμματιστεί 475 εκατ. ευρώ, ενώ πέρυσι δόθηκαν 120 εκατ. ευρώ για τη φοίτηση και τη στέγαση των φοιτητών. Άλλα 700 εκατ. ευρώ μέσω ΣΔΙΤ έχουν προγραμματιστεί για την ανέγερση φοιτητικών εστιών. 

«Δίνουμε στα πανεπιστήμια και ένα καλύτερο θεσμικό πλαίσιο. Με τον νέο νόμο που θα έρθει σύντομα προς ψήφιση στη Βουλή πολλές γραφειοκρατικές διαδικασίες απλουστεύονται και ψηφιοποιούνται. Υιοθετούμε έτσι ένα αίτημα της Συνόδου των Πρυτάνεων για αλλαγές που πρέπει να γίνουν. Πιστεύουμε σε ένα ελληνικό δημόσιο πανεπιστήμιο με καλύτερη χρηματοδότηση και λιγότερη γραφειοκρατία και θα συνεχίσουμε να το στηρίζουμε ολοένα και περισσότερο με πραξεις και όχι με λόγια» είπε ο υπουργός.