Σκληρή κριτική έκανε ο Πέτρος Παππάς εναντίον των «87» που αυτή τη στιγμή διαχειρίζονται τον ΣΥΡΙΖΑ, στη συνέντευξη που παραχώρησε στον ΑΝΤ1. Κληθείς να σχολιάσει μια ανακοίνωση του γραφείου τύπου του Στέφανου Κασσελάκη, η οποία αφορά τον χώρο διεξαγωγής του συνεδρίου, ο κύριος Παππάς είπε ότι «υπάρχει πληροφορία ότι προσπαθούν να κλείσουν ένα κλειστό νυχτερινό κέντρο διασκέδασης -μπουζούκια δηλαδή στην πραγματικότητα-, σαν να μην υπάρχουν άλλοι χώροι στην Αθήνα».

Στην ερώτηση του δημοσιογράφου αν θα γίνει συνέδριο σε μπουζούκια, ο κύριος Παππάς είπε ότι «είναι ένα τέως νυχτερινό μαγαζί, το οποίο είναι κλειστό αυτή τη στιγμή -κάπου στο Γκάζι-, στο οποίο σχεδιάζουν να κάνουν το συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ», για να προσθέσει στη συνέχεια ότι «μπορεί κάποιοι να θεωρούν ότι είμαστε για τα πανηγύρια, δε χρειάζεται επιβεβαίωση στην πράξη». Να σημειώσουμε ότι όσοι εξ ημών στηρίζουμε τη συγκεκριμένη θεωρία, δε χρειαζόμασταν το συγκεκριμένο περιστατικό για να επιβεβαιωθούμε. Αλλά είναι πράγματι μια καλή ευκαιρία για να μεγαλώσει το κοινό της συγκεκριμένης θεωρίας.

Μεθοδεύσεις για να μην είναι υποψήφιος ο Κασσελάκης

Στην πραγματικότητα, η πλευρά του Στέφανου Κασσελάκη δεν έχει πρόβλημα με τη διεξαγωγή συνεδρίου στα μπουζούκια επί της αρχής -επιβεβαιώνοντας παράλληλα τη θεωρία-, αλλά με το γεγονός ότι ο χώρος είναι περιορισμένος και δε θα χωρέσουν όλοι οι σύνεδροι. Συγκεκριμένα, ο κύριος Παππάς είπε ότι «προσπαθούν να έχουν ένα χώρο, στον οποίο να μη χωρέσουν όλοι οι σύνεδροι, γιατί φοβούνται. Αυτό, δεν είναι το θέμα τα μπουζούκια. Δε βρίσκουν χώρους όπως για παράδειγμα το Tae Kwon Do, που κάναμε τα προηγούμενα συνέδρια. Αλλά προσπαθούν να βρουν έναν μικρό χώρο, για να δικαιολογήσουν το ότι δε χωράμε όλοι. Θέλουν να κάνουν και συνέδριο μιας ημέρας, επίσης. Αυτό είναι μια άλλη στρατηγική».

Στη συγκεκριμένη καταγγελία του, ο κύριος Παππάς έχει δίκιο. Πράγματι, εφόσον δεν μπορούν να χωρέσουν όλοι οι σύνεδροι, οι διαδικασίες του συνεδρίου θα επισφραγιστούν από τους παρόντες. Το οποίο δεν είναι και η επιτομή της δημοκρατίας, ως διαδικασία. Παράλληλα, προκειμένου να μην «ταλαιπωρήσουν» αρκετές ημέρες τους «δικούς τους» συνέδρους, οι «87» επιθυμούν να είναι συνέδριο μιας ημέρας! Αυτό είναι κάτι πραγματικά πρωτοφανές, μιας και τα συνέδρια του ΣΥΡΙΖΑ κρατούν παραδοσιακά 4 ημέρες!

Βέβαια, η συγκεκριμένη μεθόδευση είναι δίκοπο μαχαίρι: αν οι σύνεδροι του Στέφανου Κασσελάκη καταφέρουν να μπουν μέσα στον χώρο πρώτοι και καθίσουν έως το βράδυ -που θα λήξει και το συνέδριο-, τότε θα πάρουν πανεύκολα όλα όσα επιθυμούν, σε επίπεδο αποφάσεων. Αν γίνει κάτι τέτοιο τελικά, προβλέπονται γροθιές, κλωτσιές και «καρεκλιές» στο συνέδριο. Σε κάθε περίπτωση, εμείς εφιστούμε την προσοχή στο αρμόδιο τμήμα του ΣΥΡΙΖΑ, το οποίο θα βγάλει ζωντανά στο internet τις διαδικασίες του συνεδρίου: φροντίστε να έχετε πολλές κάμερες, καλά μικρόφωνα και να έχετε φροντίσει για την ενδελεχή προστασία του εξοπλισμού. Τέτοιο θέαμα δε γίνεται να χαθεί! 

Η δήλωση του Πέτρου Παππά

Γιώργος Παπαδάκης: «Από το γραφείο τύπου -τώρα- του κυρίου Κασσελάκη, έχουμε νεότερα. Όπου βάζει θέμα το πού θα γίνει το συνέδριο, σε ποιο χώρο θα γίνει το συνέδριο, αν έχει ανατεθεί σε κάποια εταιρεία, εάν θα γίνει σε νυχτερινό κέντρο διασκέδασης».

Πέτρος Παππάς: «Ναι, υπάρχει πληροφορία ότι προσπαθούν να κλείσουν ένα κλειστό νυχτερινό κέντρο διασκέδασης -μπουζούκια δηλαδή στην πραγματικότητα-, σαν να μην υπάρχουν άλλοι χώροι στην Αθήνα. Και αυτό δείχνει ακριβώς -»

Γιώργος Παπαδάκης: «Θα γίνει συνέδριο σε μπουζούκια;»

Πέτρος Παππάς: «Είναι ένα τέως νυχτερινό μαγαζί, το οποίο είναι κλειστό αυτή τη στιγμή -κάπου στο Γκάζι-, στο οποίο σχεδιάζουν να κάνουν το συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ».

Γιώργος Παπαδάκης: «Τώρα, βλέπετε και τις αντιδράσεις -»

Πέτρος Παππάς: «Το ότι μπορεί κάποιοι να θεωρούν ότι είμαστε για τα πανηγύρια, δε χρειάζεται επιβεβαίωση στην πράξη».

Γιώργος Παπαδάκης: «Αν ζούσε ο αείμνηστος Γιαννόπουλος, θα έλεγε "πολιτιστικά κέντρα είναι αυτά, δεν είναι μπουζούκια».

Πέτρος Παππάς: «Όχι δεν είναι το θέμα αυτό. Είναι θέμα ότι προσπαθούν να έχουν ένα χώρο, στον οποίο να μη χωρέσουν όλοι οι σύνεδροι, γιατί φοβούνται. Αυτό, δεν είναι το θέμα τα μπουζούκια. Δε βρίσκουν χώρους όπως για παράδειγμα το Tae Kwon Do, που κάναμε τα προηγούμενα συνέδρια. Αλλά προσπαθούν να βρουν έναν μικρό χώρο, για να δικαιολογήσουν το ότι δε χωράμε όλοι. Θέλουν να κάνουν και συνέδριο μιας ημέρας, επίσης. Αυτό είναι μια άλλη στρατηγική».

Δείτε το σχετικό βίντεο