Σε αυτές τις αιχμηρές δηλώσεις εναντίον του Στέφανου Κασσελάκη προχώρησε η πρώην βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Πέτη Πέρκα, σε συνέντευξη που παραχώρησε στον ΣΚΑΙ, στους δημοσιογράφους Δημήτρη Οικονόμου και Άκη Παυλόπουλο. Κληθείσα να σχολιάσει την επικείμενη αποχώρηση της ομάδας «6+6» της Έφης Αχτσιόγλου, η Πέτη Πέρκα τόνισε ότι πρώτη φορά βλέπει διάσπαση που ξεκινάει από τα κάτω, με μαζικές αποχωρήσεις μελών, ολόκληρων τμημάτων ακόμη και της νεολαίας, προσθέτοντας ότι ο κόσμος της Αριστεράς δεν δέχεται την ντροπή και ότι θέλει να σώσει την αξιοπρέπειά του. Παράλληλα, αποσαφήνισε ότι δεν είναι μόνο ο Στέφανος Κασσελάκης «η ντροπή του ΣΥΡΙΖΑ», αλλά το κερασάκι στην τούρτα. Η οποία «τούρτα», προφανώς, είναι το μπλοκ των «προεδρικών» που αποτελεί την ηγετική ομάδα του Στέφανου Κασσελάκη.

Ενδιαφέρον έχει η τοποθέτηση της κυρίας Πέρκα, αναφορικά με την αποδόμηση του Αλέξη Τσίπρα, στην οποία προβαίνει τακτικά ο Στέφανος Κασσελάκης. Αναφέρθηκε στην διαρκή στοχοποίηση των πρώην υπουργών της κυβέρνησης Τσίπρα, Τσακαλώτου και Κατρούγκαλου, λέγοντας ότι ενώ του έχει επισημανθεί, του Στέφανου Κασσελάκη, ότι εάν βάλλει εναντίον ενός υπουργού της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ, βάλλει εναντίον του Τσίπρα, προσθέτοντας ότι μάλλον κάνει πως δεν το καταλαβαίνει. Εύλογα υποθέτει κανείς ότι η κυρία Πέρκα δεν έχει υπόψη της, τη χθεσινή ανάρτηση στο Twitter/X του Στέφανου Κασσελάκη περί των νοικοκυραίων, όπου αποδομεί συνειδητά όλο το ιδεολογικό υπόβαθρο του ΣΥΡΙΖΑ, αποκαθηλώνοντας ταυτοχρόνως τον και τον Αλέξη Τσίπρα. Ίσως να είναι καλύτερα έτσι, γιατί η συγκεκριμένη ανάρτηση του Στέφανου Κασσελάκη όταν διαβάζεται από αριστερούς, πρέπει να συνοδεύεται με υπογλώσσιο.

Η δήλωση της Πέτης Πέρκα

Πέτη Πέρκα: «Πρώτη φορά γίνεται μια διάσπαση που δεν ξεκινάει από τα πάνω, αλλά από τα κάτω. Χιλιάδες μέλη, τμήματα ολόκληρα, η νεολαία, οργανώσεις μελών αποχωρούν κάθε μέρα και μάλιστα με εξαιρετικά αιχμηρά, αλλά πολιτικότατα κείμενα».

Άκης Παυλόπουλος: «Καταγγέλλοντας τον κύριο Κασσελάκη; Λέγοντας ότι η καταστροφή της Αριστεράς είναι ο κύριος Κασσελάκης;»

Πέτη Πέρκα: «Είναι πολιτικό θέμα, αυτό που έχει σημασία είναι ότι ο κόσμος της Αριστεράς που έχει περάσει πάρα πολλά, δεν δέχεται την ντροπή θα έλεγα, θέλει να σώσει την αξιοπρέπειά του και βεβαίως να δώσει μια ελπίδα για την επόμενη ημέρα στον χώρο».

Άκης Παυλόπουλος: «Ντροπή είναι ο κύριος Κασσελάκης».

Πέτη Πέρκα: «Το κερασάκι στην τούρτα. Τον ακούμε αυτές τις ημέρες πάλι - και θέλω να απαντήσω σε ένα ερώτημα που μου τίθεται συχνά, "δεν του δώσατε χρόνο, γιατί δεν περιμένατε;". Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης, είναι σοβαρός πολιτειακός παράγων. Δεν μπορεί να είναι δόκιμος. Δεν μπορεί να κάνει άστοχες δηλώσεις για το Κυπριακό, τελευταία αναφέρθηκε στη θεωρεία των δυο άκρων - που εμείς ως χώρος το κερδίσαμε από την πλευρά του προοδευτικού κόσμου -»

Δημήτρης Οικονόμου: «Χθες τον ακούσαμε να αποδομεί την κυβέρνηση Τσίπρα, να καταφέρεται εναντίον του κυρίου Τσακαλώτου και του κυρίου Κατρούγκαλου, με έναν απαξιωτικό τελείως τρόπο».

Πέτη Πέρκα: «Ενώ ομνύει -υποτίθεται- στον Αλέξη Τσίπρα, συγχρόνως τον αποδομεί».

Βαγγέλης Παπαδημητρίου: «Θεωρείτε ότι ήταν μια ευθεία βολή στον Αλέξη Τσίπρα η χθεσινή του δήλωση;»

Πέτη Πέρκα: «Δεν ξέρω αν έχει ακριβώς τη συνείδηση, βεβαίως πια πρέπει να το ξέρει, γιατί έχει κάνει πολλά τέτοια λάθη και του έχει επισημανθεί, ότι όταν χτυπάς έναν υπουργό της κυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ, βάλλεις εναντίον του Τσίπρα. Κάνει ότι δεν το καταλαβαίνει; Έχει μια φόρα να χτυπήσει τον Τσακαλώτο στην πραγματικότητα; Δεν το ξέρω».