Με ιδιαίτερα αιχμηρή γλώσσα σχολίασε ο υφυπουργός παρά τω Πρωθυπουργώ και κυβερνητικός εκπρόσωπος Παύλος Μαρινάκης την «υπεκφυγή» του Στέφανου Κασσελάκη και την επίκληση του... από μηχανής θεού των «πηγών του ΣΥΡΙΖΑ», για να απαντήσουν (δήθεν) στα ερωτήματα: «Πόσες και ποιες εταιρείες έχει τελικά ο αρχηγός του ΣΥΡΙΖΑ στο εξωτερικό, ποιες ακριβώς είναι οι επαγγελματικές δραστηριότητες του κ. Κασσελάκη και αν γνωρίζει, ως όφειλε, τι προβλέπει ο νόμος που ψήφισε η κυβέρνηση του κόμματος που τώρα είναι πρόεδρος». Ο Παύλος Μαρινάκης, μάλιστα, καλεί τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ να δώσει «αδιαμεσολάβητα», κατά την... προσφιλή έκφραση του ίδιου, τις απαντήσεις του, ή μέσω Tik Tok.

Αντ' αυτού ο Στέφανος Κασσελάκης -όπως υπογραμμίζει ο κυβερνητικός εκπρόσωπος- «εξακολουθεί να σφυρίζει αδιάφορα για τις επιχειρηματικές του δραστηριότητες, αρνούμενος να αποκαλύψει ποιες ακριβώς είναι. Αμήχανα ψελλίζει αοριστίες και πετάει λάσπη μέσω διαρροών, απαντώντας σε ζητήματα που δεν του τίθενται και όχι στα πραγματικά αμείλικτα ερωτήματα που εγείρονται».

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, επιλέγει -σύμφωνα με τον Παύλο Μαρινάκη- την προσφιλή τακτική του να «πετάει την μπάλα στην εξέδρα» και για τη δική του επιχειρηματική δραστηριότητα, αλλά και «για το άλλο σκέλος των ερωτημάτων που ετέθησαν σχετικά με τα «παρα-συστήματα» που λειτουργούσαν στο Μέγαρο Μαξίμου επί των ημερών του Αλέξη Τσίπρα - όπως πλέον ομολογούν και οι ίδιοι του οι υπουργοί», βλέπε Σταύρος Κοντονής.

Η ευρέως διαδεδομένη τακτική της... επιλεκτικής ακοής και κατανόσης, ή επί το λαϊκότερον «άλλα λόγια να αγαπιόμαστε», περιγράφεται με διαίτερα δηκτικό τρόπο από τον κυβερνητικό εκπρόσωπο: «Από το με λένε Στέφανο» του περασμένου Σεπτεμβρίου, πέρασαν μόλις έξι μήνες για να φτάσουμε στο «με λένε Ρίζο κι όπως θέλω τα γυρίζω».

Ο Παύλος Μαρινάκης καλεί εκ νέου τον αρχηγό του ΣΥΡΙΖΑ να δώσει σαφείς και συγκεριμένες απαντήσεις και να αποκαλύψει την αλήθεια «πόσες και ποιες εταιρείες έχει», καθώς και να απαντήσει «ποια ήταν τα ''παρασυστήματα'' που λειτούργησαν επί διακυβέρνησης Τσίπρα». Διαφορετικά «αυτή η σιωπή σημαίνει ενοχή ή άδειασμα, ή ενδεχομένως και τα δύο».