«Οι σημαντικές απαντήσεις για το δυστύχημα των Τεμπών είναι αυτές που περιμένουμε από τη Δικαιοσύνη. Οι κατηγορίες από την αντιπολίτευση για συγκάλυψη ειναι βαθύτατα συκοφαντικές. Προσπαθεί να εργαλειοποιήσει το τραγικό δυστύχημα και το είδαμε και στο ζήτημα των πορισμάτων» επισήμανε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Παύλος Μαρινάκης στην ενημέρωση των πολιτικών συντακτών. 

Ο κ. Μαρινάκης είπε ότι είναι ντροπή να γίνεται πολιτική στις πλάτες πονεμένων ανθρώπων και ότι ο ΣΥΡΙΖΑ ενδιαφέρεται μόνο για την επικοινωνία και προσπαθεί να πείσει ότι όλες οι παθογένειες του σιδηροδρόμου εμφανίστηκαν μετά το 2019. Για το ΠΑΣΟΚ είπε ότι το πόρισμα του δεν ξεπέρασε τις 20 σελίδες, σε αντίθεση με το πόρισμα της κυβέρνησης που ήταν 600 σελίδες και με την τεκμηρίωση που αυτή έκρινε πως ήταν απαραίτητη.

Ο Παύλος Μαρινάκης απάντησε σε ερώτηση για όσα είπε για τα Τέμπη ο πρωθυπουργός στη συνέντευξη που παραχώρησε στον ΣΚΑΪ. «Ο πρωθυπουργός είπε ότι σκύβουμε το κεφάλι με σεβασμό στους συγγενείς. Είπε ότι οργίζεται με αυτούς που διακινούν fake news στις πλάτες αυτών των ανθρώπων. Τα συγκεκριμένα ψέματα έχουν διακινηθεί από συγκεκριμένους πολιτικούς χώρους και τα έχουν υιοθετήσει και άλλοι. Εϊναι εκεί που ενώνονται τα άκρα και μαζί λαϊκίζουν με τον χειρότερο τρόπο. Όσο κι αν θέλουν να χτίσουν ένα τέτοιο αφήγημα ουδέποτε ο Κυριάκος Μητσοτάκης επετέθη στους συγγενείς των θυμάτων. Ο πρωθυπουργός απάντησε κάτι που απαντήσαμε όλοι. Όλο αυτό χτίζεται σε ένα μύθο που προσπάθησε να καλλιεργήσει ένα συγκεκριμένο μέρος της αντιπολίτευσης για το μπάζωμα. Εκρίθη υπηρεσιακώς, το είπε ο πρωθυπουργός σήμερα, ότι έπρεπε να έρθουν γερανοί να σηκώσουν τα βαγόνια για να δουν αν υπάρχουν άλλοι συμπολίτες μας που είχαν χάσει τη ζωή τους και να εξαντληθούν οι πιθανότητες έρευνας. Και μάλιστα κάποιοι εκείνες τις μέρες προσπαθούσαν να διακινήσουν άλλα fake news ότι κρύβονται νεκροί κλπ. Εκρίθη υπηρεσιακώς ότι έπρεπε να γίνει η συγκεκριμένη διαδικασία. Δεν δόθηκε καμία τέτοια εντολή ούτε από τον πρωθυπουργό» τόνισε. 

Ερωτηθείς για τις επιχειρήσεις του Στέφανου Κασσελάκη, ο Παύλος Μαρινάκης είπε ότι ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ δεν έχει απαντήσει σε καμία ερώτηση. Είπε ότι ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ πρέπει να αντιληφθεί ότι δεν είναι influencer αλλά αρχηγός κόμματος και υπενθύμισε ότι υπάρχει συγκεκριμένος νόμος για τους πολιτικούς αρχηγούς ο οποίος ψηφίστηκε από τον ΣΥΡΙΖΑ με στόχο τον Κυριάκο Μητσοτάκη και τη σύζυγο του. «Υπάρχει νόμος που απαγορεύει τη συμμετοχή των αρχηγών κομμάτων σε εταιρείες εκτός Ελλάδος. Πρέπει να απαντήσει αν τον παρέβη, αν ήταν σε συγκεκριμένη θέση σε εταιρεία και για πόσο χρονικό διάστημα, αν είναι σήμερα που έδωσε χρήματα στο κόμμα για να πληρωθούν οι υπάλληλοι του. Γιατί δεν μπορούν να συμβαίνουν όλα. Ή ο ίδιος έδωσε εντολή άρα ήταν ιδιοκτήτης των εταιρειών ή δόθηκαν λεφτά από μια εταιρεία στην οποία αυτός δεν ήταν» επισήμανε.

Δείτε live την ενημέρωση από τον κυβερνητικό εκπρόσωπο Παύλο Μαρινάκη: