Με τις ψήφους τις ΝΔ «πέρασε» στην αρμόδια επιτροπή το νομοσχέδιογια την ψυχική υγεία. Μόνο η Νέα Δημοκρατία στήριξε επί της αρχής το νομοσχέδιο του υπουργείου Υγείας «Ολοκλήρωση της Ψυχιατρικής Μεταρρύθμισης».

Κατά του νομοσχεδίου δήλωσε ο ΣΥΡΙΖΑ, το ΠΑΣΟΚ, το ΚΚΕ, η Νέα Αριστερά, η Πλεύση Ελευθερίας, οι «Σπαρτιάτες». Επιφύλαξη για την τελική της στάση στην ολομέλεια δήλωσε η Ελληνική Λύση. Η «Νίκη» θα τοποθετηθεί στην αυριανή συνεδρίαση.

Το εν λόγω ν/σχεδιο προβλέπει μεταξύ άλλων:

Δεν καταργούνται τα ψυχιατρικά νοσοκομεία.Τα 7 Περιφερειακά Δίκτυα Υπηρεσιών Ψυχικής Υγείας μπαίνουν κάτω από τη διοικητική «ομπρέλα» των αντίστοιχων Υγειονομικών Περιφερειών. Διασφαλίζονται όλες οι θέσεις εργασίας. Διασφαλίζεται το καθεστώς εργασίας. Συνεχίζεται η λειτουργία των φορέων αντιμετώπισης εξαρτήσεων. Ισχυροποιείται η δημόσια παροχή υπηρεσιών για την αντιμετώπιση των εξαρτήσεων.

Απαντήσεις του κυβερνητικού εκπροσώπου στα fake news της Αντιπολίτευσης

Απαντήσεις στα fake news, όπως σημειώνει, της αντιπολίτευσης σχετικά με την ολοκλήρωση της ψυχιατρικής μεταρρύθμισης στη χώρα δίνει ο Παύλος Μαρινάκης.

«Τo νομοσχέδιο περιλαμβάνει τις απαιτούμενες οργανωτικές αλλαγές για τη βελτίωση των Υπηρεσιών Ψυχικής Υγείας, αλλαγές που θα έπρεπε να έχουν γίνει εδώ και χρόνια. Η Υγεία, σε όλες τις εκφάνσεις της, είναι απόλυτη προτεραιότητα αυτή τη τετραετία για την κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη. Είναι ακόμη μια μεταρρύθμιση της Κυβέρνησης, με στόχο τη βελτίωση των υπηρεσιών προς τον πολίτη», σημειώνει μεταξύ άλλων ο Παύλος Μαρινάκης.