Toν Απόστολο Τζιτζικώστα θα προτείνει για τη θέση του επιτρόπου στην Κομισιόν ο Κυριάκος Μητσοτάκης. Ο πρωθυπουργός θα συναντηθεί με τον περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας στις 18:00 στο Μέγαρο Μαξίμου. Αυτό ανακοίνωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Παύλος Μαρινάκης στην ενημέρωση των πολιτικών συντακτών. 

Ο Παύλος Μαρινάκης είπε ότι η Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν έχει ήδη ενημερωθεί και επισήμανε ότι ο Απόστολος Τζιτζικώστας έχει μεγάλη εμπειρία καθώς έχει εκλεγεί πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής των Περιφερειών. «Είναι επιλογή με πολιτικά χαρακτηριστικά που αναδεικνύει τη σημασία της Μακεδονίας και της Βόρειας Ελλάδας για την Ευρώπη ως μιας περιοχής με στρατηγική θέση, διασυνδεσιμότητα και γεωπολιτική σημασία τόσο για τα Βαλκάνια και τη Νοτιοανατολική Ευρώπη όσο και ως βορειοανατολικό άκρο της Μεσογείου» είπε ο Παύλος Μαρινάκης. 

Για το χαρτοφυλάκιο που θα πάρει ο Απόστολος Τζιτζικώστας, ο Παύλος Μαρινάκης απάντησε ότι αυτή είναι μια απόφαση της Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν και επισήμανε ότι ο ρόλος της Ελλάδας έχει ισχυροποιηθεί τα τελευταία χρόνια.

Ο Παύλος Μαρινάκης ευχαρίστησε δημοσίως τον Μαργαρίτη Σχοινά για τις υπηρεσίες που προσέφερε και είπε ότι αποτελεί παράδοση να μην ανανεώνεται η θητεία των επιτρόπων. 

Για το αίτημα της αντιπολίτευσης να συγκληθεί η Επιτροπή Θεσμών για τις υποκλοπές, ο Παύλος Μαρινάκης απάντησε ότι αυτά δεν τιμούν τη δημοκρατία και δεν συμβαίνουν σε άλλες χώρες. «Μας λένε ότι κάθε φορά που δεν μας αρέσει μια απόφαση της Δικαιοσύνης θα της τραβάμε το αυτί και θα ζητάμε να πάει στη Βουλή. Αυτό δεν προβλέπεται στη δημοκρατία μας και δεν συμβαδίζει με τη διάκριση των εξουσιών. Είναι μαθήματα που ένας φοιτητής της Νομικής τα μαθαίνει στο πρώτο έτος» είπε ο Παύλος Μαρινάκης. 

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος είπε ότι δεν εκπλήσσεται από τον ΣΥΡΙΖΑ του 13-0 Νίκου Παππά και του παραϋπουργείου Δικαιοσύνης. «Αλλά να βλέπεις το ΠΑΣΟΚ που έχει μια ιστορία πίσω του να σέρνεται πίσω από τον ΣΥΡΙΖΑ και την Κωνσταντοπούλου δείχνει ότι απλώς θέλει να γίνει πράσινος ΣΥΡΙΖΑ» σημείωσε και πρόσθεσε ότι το πόρισμα των 300 σελίδων δεν έχει διαβαστεί από κανέναν. 

Ο Παύλος Μαρινάκης διέψευσε ότι συζητείται συμφωνία ασφαλείας με την Ουκρανία και είπε ότι η Ελλάδα δεν θα εμβαθύνει την εμπλοκή της στον πόλεμο.

Δείτε την ενημέρωση των πολιτικών συντακτών από τον κυβερνητικό εκπρόσωπο Παύλο Μαρινάκη: