Για... restart του ΠΑΣΟΚ μίλησε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του κόμματος, Δημήτρης Μάντζος, στο Πρώτο Πρόγραμμα, παρά τη δημοσκοπική καθίζηση, την απαξίωση από την κοινωνία και την γκρίνια στελεχών του για επιλογές του προέδρου, Νίκου Ανδρουλάκη.
Ο Δημήτρης Μάντζος μάλιστα τοποθέτησε ως σημαντικό ορόσημα για το λεγόμενο restart, τη διάσκεψη των Τομέων Πολιτικής του κόμματος που έγινε στο Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας (ΣΕΦ), στις 27 Απριλίου, η οποία χαρακτηρίστηκε από την ηχηρή απουσία στελεχών του. «Εγώ θεωρώ-και βρισκόμαστε την επαύριο μιας πολύ σημαντικής εκδήλωσης που έγινε στο Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας, στη διάσκεψη των Τομέων Πολιτικής-ότι είναι ένα κομβικό σημείο για μας, όπου το κόμμα μας κάνει ένα restart».
Ο ίδιος χαρακτήρισε ως επανεκκίνηση τη συνέχιση μιας πορείας προγραμματικής, μεταρρυθμιστικής, όχι λαϊκιστικής, όχι απλής διαμαρτυρίας, αλλά πραγματικά ουσιώδους πολιτικής, όπως είπε.
Προφανώς, αυτή θα ήταν η επανεκκίνηση που θα ήθελε το ΠΑΣΟΚ, μιας και η πραγματικότητα καταδεικνύει τα ακριβώς αντίθετα, με το κόμμα να αρνείται μεταρρυθμίσεις που προωθεί η κυβέρνηση, να επιμένει στη λογική του «όχι σε όλα» ξεπερνώντας ακόμα και τον ΣΥΡΙΖΑ σε λαϊκισμό, να αδυνατεί επίσης να διαμορφώσει προτάσεις για τα κοινωνικά και οικονομικά ζητήματα. Κατά τα άλλα, το ΠΑΣΟΚ, σύμφωνα με τον Δημήτρη Μάντζο, «κάνει ένα restart όσον αφορά στη νέα δυναμική μέσα στους τομείς του. Δηλαδή, παράγουμε ξανά θέσεις και προτάσεις για τα πραγματικά προβλήματα των πολιτών».
Μάλιστα, στο πλαίσιο της προσπάθειας να πείσει για την όποια ενότητα στο κόμμα και να αντιπαρέλθει τη φαγούρα στο εσωτερικό του, είπε πως «η κριτική και αυτοκριτική είναι κάτι το οποίο πραγματικά, όταν γίνεται εντός του πλαισίου του κοινού μας σκοπού και του αμοιβαίου σεβασμού και της συντροφικότητας, είναι καλοδεχούμενο και επιβαλλόμενο μάλιστα στο δικό μας δημοκρατικό χώρο»