Την παραίτηση του Αλέξη Τσίπρα από τη θέση του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ σχολίασε με τη σειρά του στον λογαριασμό του στο Facebook ο Ευκλείδης Τσακαλώτος. Πιο συγκεκριμένα, ξεκινάει την ανάρτησή του αναφέροντας πως «σήμερα κλείνει ένας σπουδαίος κύκλος για τον ΣΥΡΙΖΑ. Ένας κύκλος που μας έχει χαρίσει πολλούς λόγους να αισθανόμαστε περήφανοι και περήφανες. Όλους αυτούς τους λόγους περηφάνιας τους πιστώνεται προσωπικά και ο Αλέξης Τσίπρας».

Έπειτα, συνεχίζει, εξακολουθώντας να πλέκει το εγκώμιο του κ. Τσίπρα, κάνοντας λόγο για την «πολιτική συγκρότησή του, την ανταγωνιστικότητά του και την εντιμότητά του», δηλαδή για χαρακτηριστικά που «αφήνουν ανεξίτηλο το στίγμα τους στο κόμμα μας». Τέλος, ο κ. Τσακαλώτος, αφού έχει αποχαιρετίσει ως είθισται τον κ. Τσίπρα, καταλήγει τη δήλωσή του, προσκαλώντας τα μέλη του κόμματος να είναι «όλες και όλοι μαζί, ενωμένοι, για την ανασυγκρότηση».

Προφανώς, φαίνεται πως ο κ. Τσακαλώτος προσπαθεί και να κρατήσει ισορροπίες, μία ενότητα στο κόμμα, ενώ παράλληλα θέλει και να αναδείξει πως «αύριο είναι μία καινούργια ημέρα», η οποία μπορεί να αντιμετωπιστεί με αισιοδοξία. 

«Το σημερινό μήνυμα είναι ένα και δυνατό»

Αναλυτικά η ανάρτηση του Ευκλείδη Τσακαλώτου:

«Σήμερα κλείνει ένας σπουδαίος κύκλος για τον ΣΥΡΙΖΑ. Ένας κύκλος που μας έχει χαρίσει πολλούς λόγους να αισθανόμαστε περήφανοι και περήφανες. Όλους αυτούς τους λόγους περηφάνιας τους πιστώνεται προσωπικά και ο Αλέξης Τσίπρας. Η πολιτική του συγκρότηση, η αγωνιστικότητα και η εντιμότητά του αφήνουν ανεξίτηλο το στίγμα τους στο κόμμα μας. Το σημερινό μήνυμα είναι ένα και δυνατό: όλες και όλοι μαζί, ενωμένοι, για την ανασυγκρότηση».