Νωρίτερα μέσα στην ημέρα ο Αλέξης Τσίπρας παραιτήθηκε από πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ και ήδη τα Μέσα Κοινωνικής Δικτύωσης έχουν πάρει φωτιά, καθώς συνεχώς δημοσιεύονται νέες αναρτήσεις στελεχών που εκφράζουν τη γνώμη τους σχετικά με τις ραγδαίες εξελίξεις που συντελούνται στο κόμμα τους. Πιο συγκεκριμένα οι πρώτες αντιδράσεις ήρθαν λίγο αφότου ο κ. Τσίπρας ανακοίνωσε την απόφασή του.

Η Έλενα Ακρίτα τον χαρακτήρισε σε μία ανάρτησή της στο Facebook ως «έντιμο, οραματικό και γενναίο», ενώ δηλώνει πως θα σταθεί «στο πλευρό του ό,τι και αν αποφασίσει.

Για «γενναίο άνθρωπο» έκανε λόγο και ο βουλευτής Χανίων Παύλος Πολάκης, αναρτώντας και αυτός στο ίδιο ΜΚΔ «μία γενναία απόφαση από έναν γενναίο άνθρωπο».

Από πλευράς του, ο Χρήστος Γιαννούλης σημειώνει στο twitter: «Το ταξίδι άφησε αποτύπωμα στην ιστορία. Η προσωπική συγκίνηση όλων όσοι υπηρετήσαμε τον ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ υπό την ηγεσία του Αλέξη Τσίπρα είναι δεδομένη. Είναι μία ιστορική στιγμή».

Ο Γιώργος αναρτώντας μία κοινή τους φωτογραφία, έργραψε για τον «συνομήλικό» του, «γενναία, σεβαστή και κατανοητή η απόφασή σου σήμερα».

Επίσης στο Twitter, ο Νίκος Ξυδάκης ανέφερε: «ελπίζω στη δύσκολη συνέχεια ο Αλέξης Τσιπρας να συμβάλει καθοριστικά και στην ενότητα και στη μετεξέλιξη του ΣΥΡΙΖΑ».

Η Τάνια Τσανακλίδου στον λογαριασμό της δήλωσε «δεν περίμενα τίποτα λιγότερο από έναν έντιμο Άνθρωπο με Α κεφαλαιο».

Τέλος, την παραίτηση Τσίπρα σχολίασε και ο Ευάγγελος Αντώναρος: «Κανείς δεν μένει σε μια θέση που δεν θέλει. Φρονώ ότι η παραίτηση Τσίπρα δεν είναι το τελευταίο βήμα του στην πολιτική. Αλλά η συνεχής αναφορά στον ΣΥΡΙΖΑ δείχνει, κατά την γνώμη μου, ότι δεν θέλει να ιδρύσει κάτι άλλο. Όχι τώρα πάντως. Ενδιαφέρον ότι παραμένει βουλευτής -- ή όχι;».

Αξίζει να αναφερθεί πως λίγες ώρες πριν ο κ. Αντώναρος είχε δημοσιεύσει και άλλο ένα tweet, αναφερόμενος σε ιστορικούς πολιτικούς ηγέτες, όπως Καραμανλής και Παπανδρέου, οι οποίοι επίσης είχαν παραιτηθεί από τα κόμματά τους και στη συνέχεια ίδρυσαν άλλα: «Μικρές ιστορικές αναδρομές. Ο Κωνστ. Καραμανλής, ιδρυτής ο ίδιος της ΕΡΕ, της γύρισε την πλάτη και ίδρυσε τη Νέα Δημοκρατία. Ο Ανδρέας Παπανδρέου, κορυφαίος υπουργός της Ένωσης Κέντρου, της γύρισε την πλάτη και ίδρυσε το ΠΑΣΟΚ. Μήπως ήρθε η ώρα να τριτώσει το καλό;».