Η παραίτηση του Αλέξη Τσίπρα από την προεδρία του ΣΥΡΙΖΑ μονοπωλεί τις τελευταίες ώρες την πολιτική επικαιρότητα, με πολιτικούς και από τον χώρο του ΣΥΡΙΖΑ, αλλά και εκτός αυτού, να εκφράζουν σχετικά τη γνώμη τους. Πιο συγκεκριμένα, ένα από τα πολιτικά πρόσωπα που μίλησαν για την απόφαση του κ. Τσίπρα ήταν και ο Γιάνης Βαρουφάκης, επικεφαλής του ΜέΡΑ25.

Επίσης, υπενθυμίζεται πως ο κ. Βαρουφάκης κατά το πρώτο εξάμηνο της συγκυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ ήταν υπουργός Οικονομικών, ενώ και πριν βγει πρώτο κόμμα ο ΣΥΡΙΖΑ στις εκλογές του 2015 ήταν στενός συνεργάτης του Αλέξη Τσίπρα. Ο κ. Βαρουφάκης, λοιπόν, σχολίασε την παραίτηση του πρώην συνεργάτη του και πρώην προέδρου πλέον του ΣΥΡΙΖΑ με μία ανάρτησή του στο Twitter.

Όπως αναφέρει: «Η ανάληψη της ευθύνης της ήττας του ΣΥΡΙΖΑ με πραγματική παραίτηση εκτιμάται θετικά – ανεξάρτητα των διαφωνιών μας. Μάλιστα, καθιστά, ακόμα επιτακτικότερη την ανασύνταξη των προοδευτικών δυνάμεων που δεν συνθηκολόγησαν. [Περισσότερα στην ΚΕ του ΜέΡΑ25 την Κυριακή 9/7]».