Με μια λιτή, άκρως λιτή και απέριττη, ανάρτηση υποδέχθηκε την παραίτηση του Αλέξη Τσίπρα ο Παύλος Πολάκης. Ανάρτηση που περισσότερο βγάζει την προσωπική του πίκρα για τη στάση που τήρησε απέναντί του ο πρώην, πλέον, πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, παρά στενοχώρια για την αποχώρησή του.

«Γενναία απόφαση από έναν γενναίο άνθρωπο!» έγραψε, προσθέτοντας ότι «τις μάχες που έρχονται θα τις δώσουμε με ψυχραιμία, συντροφικότητα και αποφασιστικότητα» κλείνοντας μέσα σε 18 μόλις λέξεις το σχόλιό του για την  παραίτηση Τσίπρα. Χωρίς διθυραμβικές αναφορές, χωρίς οποιοδήποτε σχόλιο, χωρίς ένα «μη φεύγεις, σύντροφε Αλέξη».

Αντιθέτως, επέλεξε συγκεκριμένη αναφορά, τουλάχιστον αυτό δείχνει η πρώτη του ανάρτηση, και ένα ύφος που ανοίγει σενάρια και για εμπλοκή του στη μάχη της διαδοχής του Αλέξη Τσίπρα που τώρα ξεκινά.

Δεν πρέπει να ξεχνά κανείς άλλωστε ότι πριν από τις εκλογές, όταν βρέθηκε ένα βήμα προ της εξόδου από τα ψηφοδέλτια, οι φήμες έλεγαν ότι ήταν έτοιμος ακόμη και… κόμμα να φτιάξει, με τους ανά την Ελλάδα οπαδούς του αφενός να τον προτρέπουν προς αυτήν την κατεύθυνση, αφετέρου να εγκαλούν Τσίπρα και ΣΥΡΙΖΑ συνολικά απειλώντας με αποχώρησή τους από το κόμμα σε περίπτωση απομάκρυνσης του Παύλου Πολάκη από τα ψηφοδέλτια.

Και δεν ήταν και λίγοι…