Ξεκίνησαν οι «γκρίνιες» ήδη από τη βραδιά της νέας συντριβής του ΣΥΡΙΖΑ στις αυτοδιοικητικές εκλογές, με στελέχη των συνιστωσών ήδη να καταλογίζουν μερίδιο ευθύνης στον Στέφανο Κασσελάκη. Ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Δημήτρης Παπαδημούλης, στο χθεσινοβραδινό εκλογικό πάνελ του ALPHA, δεν έκανε απολύτως καμία προσπάθεια να απεμπλέξει τον νέο πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ από την εκλογική συντριβή, αλλά τουναντίον έκανε καθαρά λόγο για πολιτικά συμπεράσματα από τις αυτοδιοικητικές κάλπες.

Ενώ οι «προεδρικοί» στα χθεσινά πάνελ με νύχια και με δόντια έβγαζαν εκτός του κάδρου τον Στέφανο Κασσελάκη, υποστηρίζοντας ότι πρόκειται για πρόεδρο δυο εβδομάδων, που δεν είχε ανάμειξη στη διαμόρφωση των αυτοδιοικητικών ψηφοδελτίων, τα στελέχη των συνιστωσών δεν δείχνουν πρόθυμα να του τη χαρίσουν. Είναι σαφές ότι προστίθεται μια ακόμη παράμετρος εσωκομματικής διαφωνίας στην Κουμουνδούρου και, όπως όλα δείχνουν, τα αίματα θα ανάψουν για τα καλά, προτού καν φτάσουν στο συνέδριο του κόμματος. Αυτό που μένει να αποδειχτεί είναι το πόσο πρόθυμες είναι όλες οι πλευρές να τραβήξουν τα πράγματα στα άκρα.  

Η δήλωση Παπαδημούλη

Δημήτρης Παπαδημούλης: «Οι αυτοδιοικητικές εκλογές είναι εκλογές που παίζουν ρόλο τα πρόσωπα και η δουλειά τους, αλλά βγάζουν και πολιτικά συμπεράσματα. Στέλνουν πολιτικά μηνύματα. Το πολιτικό μήνυμα για τη Νέα Δημοκρατία είναι θετικό για τους στόχους που έθεσε. Το πολιτικό μήνυμα για τον ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ δεν είναι θετικό. Κι εμείς δεν πρόκειται -ούτε πρέπει- να πούμε αυτό που είπε ο αείμνηστος Ανδρέας Παπανδρέου όταν βγήκαν Κούβελας, Έβερτ και Ανδριανόπουλος, "νίκησε η τοπική αυτοδιοίκηση". Πρέπει να δούμε με σοβαρότητα, με συλλογικότητα, με ευθύνη, τι μπορούμε να κάνουμε καλύτερα, τι λάθη έχουμε κάνει, διότι η κάλπη δείχνει ένα πράγμα καθαρά: ότι πρέπει να αλλάξουμε πολλά στα πάντα και ότι η αντικατάσταση του Αλέξη Τσίπρα από τον Στέφανο Κασσελάκη δεν έδωσε τη θετική δυναμική που περιμέναμε».