Σε αυτή τη δήλωση προχώρησε το στέλεχος της πολιτικής γραμματείας του ΣΥΡΙΖΑ, Πάνος Ρήγας, σε συνέντευξη που παραχώρησε στο Action 24, στους δημοσιογράφους Γιώργο Κακούση και Άννα Λιβαθυνού. Κληθείς να αποτιμήσει το αποτέλεσμα του συνεδρίου του κόμματος, ο Πάνος Ρήγας δήλωσε ότι τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ βγήκαν δυνατότερα και θα προχωρήσουν μαζί με τον Στέφανο Κασσελάκη ομογενοποιημένα, προκειμένου να δώσουν την μάχη των Ευρωεκλογών. Στην ερώτηση του δημοσιογράφου, εάν θα δώσουν τη μάχη ομογενοποιημένα, ο Στέφανος Κασσελάκης μαζί με εκείνα τα στελέχη που παρακάθονταν στην πρώτη σειρά του συνεδρίου και δεν χειροκροτούσαν, τα οποία τα έδειξε με το δάχτυλο ο Στέφανος Κασσελάκης κατά την ομιλία του και είπε ότι δεν χειροκροτούν, ο Πάνος Ρήγας είπε ότι οι στιγμές εκείνες ήταν φορτισμένες, καθώς και δει ήταν ό,τι καλύτερο, το να ξεκινήσει ένα συνέδριο με μια τέτοιου είδους αμφισβήτηση.

Η αποκαθήλωση Τσίπρα συνεχίζεται

Ενδιαφέρον όμως έχει ότι ο Πάνος Ρήγας καταλόγισε ευθύνες στον Αλέξη Τσίπρα, καθώς όπως δήλωσε, θα πρέπει να πει γιατί επέλεξε να κάνει τη συγκεκριμένη παρέμβαση, η οποία «μας δημιούργησε πολλά προβλήματα». Είναι προφανές ότι άπαντες στον ΣΥΡΙΖΑ θεωρούν ότι ο Αλέξης Τσίπρας ήταν και εκείνος που αμφισβήτησε ανοιχτά τον Στέφανο Κασσελάκη, με την παρέμβασή του μόλις δυο ώρες πριν από την ομιλία του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ, στο συνέδριο του κόμματος. Ουδείς πια μνημονεύει τον Διονύση Τεμπονέρα, με τη φράση του προς τον Στέφανο Κασσελάκη κατά τη συνεδρίαση της πολιτικής γραμματείας, η οποία ήταν και η αφορμή να ξεκινήσει η όλη διαδικασία. Όλοι πίσω από την αμφισβήτηση «βλέπουν» τον Αλέξη Τσίπρα, ο οποίος έψαχνε μια βολική αφορμή, προκειμένου να αμφισβητήσει ανοιχτά τον Στέφανο Κασσελάκη και μάλιστα, με τον πιο ζημιογόνο τρόπο.

Η συγκεκριμένη παρέμβαση, θα μπορούσε να είχε γίνει την επόμενη ημέρα από τη συνεδρίαση της πολιτικής γραμματείας, όμως αυτό δεν έγινε. Ο Αλέξης Τσίπρας συνειδητά περίμενε την κατάλληλη στιγμή, προκειμένου να κάνει τη μέγιστη δυνατή ζημιά στον Στέφανο Κασσελάκη. Για αυτό και η παρέμβαση Τσίπρα, έγινε μόλις δυο ώρες πριν από την ομιλία του Στέφανου Κασσελάκη στο συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ και για αυτό, οι συνεργάτες του Στέφανου Κασσελάκη έκαναν λόγο για αντιθεσμική συμπεριφορά και για «unfair» κίνηση Τσίπρα εναντίον του Στέφανου Κασσελάκη. Όμως, καθώς η συγκεκριμένη κίνηση δεν ευοδώθηκε, τα στελέχη άρχισαν να αντιλαμβάνονται ότι το όνομα «Αλέξης Τσίπρας» δεν αρκεί πια για να κινήσει διαδικασίες και να προκαλέσει αλλαγές, μιας και η πρότασή του απορρίφθηκε. Για αυτό και βγαίνουν ακόμη και τα πιο μετριοπαθή στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ και κριτικάρουν τον Αλέξη Τσίπρα δημοσίως.

Η δήλωση του Πάνου Ρήγα

Γιώργος Κακούσης: «Άρα, θα δώσετε τη μάχη ομογενοποιημένα και ο πρόεδρος και αυτοί που ήταν στην πρώτη γραμμή, που τους έδειξε ο πρόεδρος στο συνέδριο, ότι δεν σηκώθηκαν να χειροκροτήσουν. Πιστεύετε ότι οι σύντροφοί σας αυτοί, τους οποίους έδειξε ο πρόεδρος, θα δώσουν τη μάχη;»

Πάνος Ρήγας: «Κύριε Κακούση, θα την δώσουν. Εγώ δεν μπαίνω σε αυτά, αν χειροκρότησε, ή δεν χειροκρότησε».

Γιώργος Κακούσης: «Εσείς θα το κάνατε αυτό;»

Πάνος Ρήγας: «Δεν θα απαντήσω σε ό,τι αφορά ερωτήματα, που αφορούν το πώς ενεργεί ο κάθε πρόεδρος, το κάθε στέλεχος και οτιδήποτε άλλο. Νομίζω ότι ο καθένας έχει τη δική του προσωπικότητα, αξιολογείται το πώς αντιμετωπίζει τα πράγματα και το τι κάνει. Ήταν φορτισμένες στιγμές εκείνη την περίοδο. Θεωρώ ότι δεν ήταν και ό,τι καλύτερο, να ξεκινήσουμε ένα συνέδριο με μια τέτοιου είδους διαδικασία και μια τέτοιου είδους αμφισβήτηση».

Γιώργος Κακούσης: «Από ποιον;»

Άννα Λιβαθυνού: «Από ποιον; Από τον Αλέξη Τσίπρα;»

Πάνος Ρήγας: «Νομίζω ότι ο πρόεδρος ο Αλέξης ο Τσίπρας - ξέρει και ο πρόεδρος ο Αλέξης Τσίπρας την, όλη ιδιαίτερη εκτίμηση που έχω προς το πρόσωπό του. Αλλά ο ίδιος πρέπει να πει, γιατί επέλεξε -γιατί φαντάζομαι ότι είναι ένα πολύ βαρύ πολιτικό ον- να κάνει αυτή την επιλογή. Εγώ δεν μπορώ να την κρίνω αυτή την ώρα. Θεωρώ όμως ότι εκ τοις πράγμασι (sic) μας δημιούργησε πολλά προβλήματα».

Γιώργος Κακούσης: «Ο Αλέξης Τσίπρας, δεν το ήξερε αυτό; Είναι ένα βαρύ πολιτικό ον, δεν ήξερε ότι θα δημιουργήσει πρόβλημα;»

Πάνος Ρήγας: «Δεν θα πω εγώ, δεν θα κάνω κρίση».

Γιώργος Κακούσης: «Ήταν ο Αλέξης Τσίπρας η έναρξη της αμφισβήτηση, για τον κύριο Κασσελάκη;»

Πάνος Ρήγας: «Όπως δεν έκανα κρίση για το προηγούμενο ερώτημα, έτσι δεν θα κάνω κρίση για τις επιλογές των προέδρων. Ακόμα και για πρόσωπα που είναι εντός του κόμματος, τις όποιες επιλογές, δεν το κάνω. Ο καθείς έχει να πει την άποψή του, γιατί κάνει τη μια επιλογή ή την άλλη (...) εκ τοις πράγμασι (sic) όμως, δεν διευκόλυνε αυτό που θα θέλαμε για την επόμενη ημέρα, εκτιμώ όμως -εκ του αποτελέσματος πια- ότι πάμε ομογενοποιημένα».