Νέο πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο πραγματοποιείται σήμερα Πέμπτη στα Προπύλαια ενάντια στη λειτουργία μη κρατικών πανεπιστημίων ενώ και η ΠΟΣΔΕΠ έχει εξαγγείλει 24ωρη απεργία.

Στο συλλαλητήριο θα συμμετάσχουν 150 φοιτητικοί σύλλογοι, μαθητές, εργαζόμενοι σε ΑΕΙ και μέλη ΔΕΠ (Διδακτικό Ερευνητικό Προσωπικό).

Κλειστή είναι αυτή την ώρα η οδός Πανεπιστημίου στο κέντρο της Αθήνας. Μποτιλιάρισμα σημειώνεται στον ανοδικό άξονα Συγγρού - Βασιλίσσης Αμαλίας - Πανεπιστημίου. Μποτιλιάρισμα και  στην Βασιλίσσης Σοφίας από το Χίλτον προς τη Βουλή, όπως επίσης και στην Σταδίου και στον ανοδικό άξονα Αρδηττού - Βασιλέως Κωνσταντίνου

Σύμφωνα με την Αστυνομία αυτή την ώρα εκατοντάδες άτομα έχουν συγκεντρωθεί στα Προπύλαια .Το συλλαλητήριο έχει προγραμματιστεί για τις 12 το μεσημέρι.

Σταδιακά θα κλείσουν και άλλοι δρόμοι στο κέντρο της Αθήνας καθώς οι διαδηλωτές αναμένεται να πραγματοποιήσουν πορεία προς τη Βουλή.

Πέντε τραυματίες από την άγρια συμπλοκή μεταξύ φοιτητών

Άγρια συμπλοκή μεταξύ φοιτητών σημειώθηκε πριν από λίγη ώρα στην οδό Πανεπιστημίου, στη διάρκεια της προσυγκέντρωσης φοιτητικών μπλοκ από όλη την Ελλάδα εν όψει του πανελλαδικού φοιτητικού συλλαλητηρίου κατά της ίδρυσης μη κρατικών πανεπιστημίων που είναι προγραμματισμένο για τις 12 το μεσημέρι στα Προπύλαια.

Από τα επεισόδια τραυματίσθηκαν πέντε άτομα.

Σύμφωνα με πληροφορίες στα επεισόδια συμμετείχαν φοιτητές από το Μέτωπο Αγώνα Σπουδαστών που συγκρούστηκαν με άτομα από άλλες φοιτητικές παρατάξεις.

Αφορμή του καβγά αποτέλεσε το ποιος θα βρεθεί στην κεφαλή της πορείας φοιτητών, μαθητών και γονέων.