Σε αυτή τη δήλωση προχώρησε ο διευθυντής της κοινοβουλευτικής ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ, Γιώργος Τσίπρας, σε συνέντευξη που παραχώρησε στην ΕΡΤ. Κληθείς να σχολιάσει τις φοιτητικές καταλήψεις, ο Γιώργος Τσίπρας είπε ότι η κυβέρνηση καταστέλλει με αστυνομική βία, ένα «κίνημα» το οποίο χαρακτηρίζει ως «εξαιρετική υγεία για την ελληνική κοινωνία» καθώς και ότι είναι «ό,τι πιο χαρμόσυνο υπάρχει από τον χώρο της νεολαίας». Κατά την επιχειρηματολογία του κύριου Τσίπρα, οι νέοι προχωρούν σε καταλήψεις διότι ανησυχούν για το μέλλον τους, σε ένα περιβάλλον νεανικής βίας και οπαδικής βίας. Άγνωστο το πόθεν προκύπτει σύνδεση της βίας με της καταλήψεις, ως απάντηση στην βία.

Είναι σαφές ότι όσοι προβαίνουν σε καταλήψεις, δεν το κάνουν για να «διαμαρτυρηθούν» για τα φαινόμενα νεανικής και οπαδικής βίας. Αν μη τι άλλο, χθες στο φοιτητικό συλλαλητήριο, έπεσε ξύλο με καδρόνια ανάμεσα σε «φοιτητές» προκειμένου να αποφασιστεί ποια παράταξη θα είναι στην κεφαλή της πορείας! Προφανώς, ο κύριος Τσίπρας όταν λέει ότι είναι «εξαιρετική υγεία» και «ό,τι πιο χαρμόσυνο από πλευράς νεολαίας», προφανώς το λέει με γνώμονα την στρατολόγηση για την νεολαία του κόμματός του, προφανώς όχι για την ελληνική κοινωνία. Αιδώς, κύριε Τσίπρα. Αιδώς.

Η δήλωση του Γιώργου Τσίπρα

Γιώργος Τσίπρας: «Η κυβέρνηση έχει αποφασίσει με την αστυνομική βια να καταστείλει, ένα κίνημα που κατά τη γνώμη μου, είναι εξαιρετική υγεία για την ελληνική κοινωνία. Ότι οι νέοι, δηλαδή, ανησυχούν για το μέλλον τους και κινητοποιούνται, σε ένα περιβάλλον που βλέπουν να υπάρχει νεανική βία, οπαδική βία και λοιπά. Είναι ό,τι πιο χαρμόσυνο υπάρχει από τον χώρο της νεολαίας και θα πρέπει να ενισχυθεί. Να θυμίσω ότι όταν άλλαξε ο νόμος για το άσυλο, η δικαιολογία τότε και η επιχειρηματολογία της Δεξιάς κυβέρνησης, ήταν ότι "θέλουμε να κυνηγήσουμε τα περιστατικά του κοινού ποινικού δικαίου, άσκησης φυσικής βίας" και ούτω καθ' εξής. Το οποίο γινόταν και χωρίς να αλλάξει ο νόμος για το άσυλο. Τι κάνουν σήμερα; Χρησιμοποιούν τον νόμο αυτό για να εισβάλλουν τα ΜΑΤ -όποτε θέλουν στην ουσία-, να καταστείλουν καταλήψεις. Το οποίο, συγγνώμη, δεν είναι του κοινού ποινικού δικαίου, είναι μια μορφή αγώνα».