Όταν ο Τσίπρας κατηγορεί τον Μητσοτάκη για… φιέστες τότε όλοι κατανοούν τι θα ακολουθήσει στον δρόμο προς τις εκλογές του 2027.
Η ιστορία γνωστή και δεν μπορεί να αμφισβητηθεί από κανέναν. Υπάρχουν αδιάψευστα φωτογραφικά ντοκουμέντα και μαρτυρίες. Ο Αλέξης Τσίπρας, ως πρωθυπουργός, βρέθηκε στη Θεσσαλονίκη για να κάνει εγκαίνια σε… μουσαμάδες.
Θέλοντας να πείσει ότι το μετρό της Θεσσαλονίκης είναι έργο που ολοκληρώνεται, βρέθηκε σε έναν σταθμό που δεν είχε φυσικά ολοκληρωθεί και για να φτιαχτεί το ντεκόρ της φιέστας των δήθεν εγκαινίων έντυσαν τον χώρο με μουσαμάδες στους οποίους είχαν ζωγραφιστεί μέχρι και εκδοτήρια.
Δεν μιλάμε δηλαδή μόνο για… φιέστα, αλλά για ένα απίστευτο παραμύθι που στήθηκε κοροϊδεύοντας τους κατοίκους της Θεσσαλονίκης και όλης της χώρας κατάμουτρα. Το μετρό κατασκευάστηκε και δόθηκε στην κυκλοφορία το 2024 με χίλια δυο εμπόδια, πολλά εκ των οποίων μπήκαν από διάφορες ομάδες και κινήματα διαμαρτυρίας για να μην προχωρήσει το έργο.
Αυτό δεν μπορεί να αλλάξει, ούτε το γεγονός ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης ως πρωθυπουργός βρέθηκε την προηγούμενη εβδομάδα στη Θεσσαλονίκη για να εγκαινιάσει την επέκταση του μετρό προς την Καλαμαριά. Όχι για να κόψει μια κορδέλα για ένα έργο που θα γίνει, αλλά για να δοθούν την ίδια ημέρα στην κυκλοφορία και σε πλήρη λειτουργία οι σταθμοί που κατασκευάστηκαν.
Κι όμως ο Αλέξης Τσίπρας, μιλώντας στους συντονιστές και στα όργανα που έχει δημιουργήσει για τον ΣΥΡΙΖΑ 2 –την ΕΛΑΣ όπως έχει ονομάσει αυτό το κόμμα– μίλησε για… φιέστες κατηγορώντας τον πρωθυπουργό, διότι κατά τη γνώμη του κακώς πηγαίνει στα εγκαίνια των έργων που υλοποιούνται και κάκιστα μάλλον αναδεικνύει το έργο που γίνεται από την κυβέρνησή του.
Το να μιλάει για φιέστες ο Αλέξης Τσίπρας και να τις επικρίνει δείχνει και την αλαζονεία του, αλλά και την αλαζονεία του χώρου όπου βρίσκεται τώρα.
Κυρίως όμως δείχνει ότι συνεχίζει να υποτιμά τους πολίτες, όπως κάνει από την πρώτη στιγμή μοιράζοντας υποσχέσεις που ποτέ δεν τήρησε κοροϊδεύοντας τους πάντες για τα πάντα.