Μετεξεταστέοι αμφότεροι οι Νίκος Ανδρουλάκης και Στέφανος Κασσελάκης  όσον αφορά την αντιπολιτευτική τακτική των κομμάτων τους ακόμα και από τους ψηφοφόρους τους και μάλιστα με ρεκόρ αρνητικών ποσοστών.

Σύμφωνα με την πανελλαδική Πολιτική Έρευνα της OPINION POLL για το ACTION 24: - Πολύ και αρκετά ικανοποιημένοι από την αντιπολιτευτική τακτική του ΣΥΡΙΖΑ είναι συνολικά το 7.4%, ενώ Λίγο και Καθόλου συνολικά το 90.1%

Ανάμεσα στους ψηφοφόρους του ΣΥΡΙΖΑ πολύ και αρκετά ικανοποιημένοι είναι το 21.6%. - Πολύ και αρκετά ικανοποιημένοι από την αντιπολιτευτική τακτική του ΠΑΣΟΚ εμφανίζεται το 8.5% , ενώ λίγο και καθόλου το 88.7%.

Ανάμεσα στους ψηφοφόρους του ΠΑΣΟΚ πολύ και αρκετά ικανοποιημένοι είναι το 18.3%. - Σημειώνεται ότι ο βαθμός ικανοποίησης είναι και για τα δύο κόμματα χαμηλότερος από τις δημοσκοπικές επιδόσεις τους στην ίδια έρευνα.

Θυμίζουμε ότι για τον ΣΥΡΙΖΑ οι επιδόσεις στην ψήφο για Βουλευτικές εκλογές είναι 9.8% στην απλή πρόθεση ψήφου, 10.5% στην πρόθεση ψήφου επί των εγκύρων και 12% στην εκτίμηση ψήφου, ενώ για το ΠΑΣΟΚ αντίστοιχα είναι 12.2% , 13.1% και 15%. - Στο ερώτημα πως βλέπουν την συνεργασία των δυνάμεων της Κεντροαριστεράς (ΠΑΣΟΚ, ΣΥΡΙΖΑ, ΝΕΑ ΑΡΙΣΤΕΡΑ) θετικά τάσσεται το 42% , ενώ αρνητικά το 48.4%.

Ανάμεσα στους ψηφοφόρους του ΣΥΡΙΖΑ θετικά τάσσεται το 75% και αρνητικά το 19.6%. Πλειοψηφική είναι η θετική στάση και ανάμεσα στους ψηφοφόρους του ΠΑΣΟΚ αν και υπάρχει ισχυρό ποσοστό με αρνητική τοποθέτηση. Θετικά τάσσεται το 55.1% , ενώ αρνητικά το 40.8%.

op-1.jpg
op2.jpg

Σε ερώτηση για το πως βλέπουν βλέπουν τη συνεργασία δυνάμεων της Κεντροαριστεράς (ΠΑΣΟΚ-ΣΥΡΙΖΑ-Νέα Αριστερά), σε ποσοστό 62,4% απαντούν «ναι», ενώ «μάλλον ναι» λέει το 18,1%.


op3.jpg

Σε άλλες ερωτήσεις της δημοσκόπησης της Opinion Poll, απαντώντας για το «πόσο έχετε επηρεαστεί από τις αυξήσεις τιμών;», το 43,9% απάντησε «αναγκάζομαι να περιορίσω βασικές ανάγκες», το 33,4% «μου δημιουργεί δυσκολίες αλλά ανταπεξέρχομαι», το 16,8% «δεν μπορώ να ανταποκριθώ», ενώ 5,6% «όχι ιδιαίτερα».

op4.jpg
op5.jpg