Αποδεκτή έγινε η παραίτηση του προέδρου του ΟΠΕΚΕΠΕ Ευάγγελου Σημανδράκου από τον υπουργό Λευτέρη Αυγενάκη, σύμφωνα με το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων. Ο αρμόδιος υπουργός κ. Αυγενάκης δήλωσε ότι ξεκινάει μια καινούρια ημέρα για τον ΟΠΕΚΕΠΕ και ότι αποτελεί παρελθόν η απόσταση που είχε δημιουργηθεί και η έλλειψη εμπιστοσύνης μεταξύ των ανθρώπων του πρωτογενούς τομέα και του Οργανισμού.

«Έχω δεσμευτεί ότι θα υπάρξουν οι απαραίτητοι έλεγχοι, ώστε να αποκατασταθεί πλήρως η εμπιστοσύνη, η δικαιοσύνη και η διαφάνεια και να διορθωθούν τα λάθη στο μέτρο του δυνατού. Στόχος μας είναι, να χτίσουμε άμεσα έναν Οργανισμό που θα λειτουργεί σωστά, οργανωμένα, σύγχρονα κι εναρμονισμένα με τις υποδείξεις της κοινότητας, με έναν και μοναδικό σκοπό: την εξυπηρέτηση των αγροτών. Είμαστε αποφασισμένοι να βάλουμε τάξη, να υπάρξει νοικοκυροσύνη και διαφάνεια!», δήλωσε χαρακτηριστικά ο υπουργός.  

Ο γγ του ΥΠΑΑΤ στον ΟΠΕΚΕΠΕ - «Η σχέση εμπιστοσύνης πρέπει να αποκατασταθεί»

Να σημειωθεί ότι νωρίτερα από τη συγκεκριμένη εξέλιξη σήμερα, Παρασκευή, είχε επισκεφθεί τον ΟΠΕΚΕΠΕ ο γενικός γραμματέας Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Γιώργος Στρατάκος. Αξίζει να αναφερθεί ότι ήταν η πρώτη επίσκεψη που πραγματοποίησε μέλος της πολιτικής ηγεσίας του ΥΠΑΑΤ μετά τις εκλογές του Ιουλίου.

Ο κ. Στρατάκος ήταν παρών στη συνάντηση που πραγματοποιήθηκε ανάμεσα στους νέους διευθυντές του Οργανισμού, τον αντιπρόεδρο του Οργανισμού Κυριάκο Μπαμπασίδη, την αντιπρόεδρο Γεωργία Αθανασάκη και την γενική διευθύντρια Όλγα Μωραϊτου -Ζώη.

Στις εισηγήσεις τους, τόσο οι αντιπρόεδροι και η γενική διευθύντρια, όσο και οι νέοι διευθυντές του Οργανισμού, ανέδειξαν ως βασική προτεραιότητα την ανάγκη για άμεση επαναλειτουργία του ΟΠΕΚΕΠΕ, με διαδικασίες και τήρηση των κοινοτικών υποχρεώσεων, καθώς και ενίσχυση του Οργανισμού σε ανθρώπινο δυναμικό και πόρους.

Ο γενικός γραμματέας αναφέρθηκε στην εκκίνηση της προσπάθειας ανασύστασης, ανασυγκρότησης και επαναλειτουργίας ενός τόσο κομβικού εποπτευόμενου φορέα του ΥΠΑΑΤ: «Έχει διαρραγεί η σχέση εμπιστοσύνης μεταξύ αγροτών και ΟΠΕΚΕΠΕ, γεγονός που αποτυπώνεται στα συνεχή και διογκούμενα παράπονα που εισπράττουμε σε κάθε συνάντησή μας με εκπροσώπους των αγροτών, ανεξάρτητα από τον παραγωγικό κλάδο που εκπροσωπούν (γεωργοί, κτηνοτρόφοι, μελισσοκόμοι). Η σχέση εμπιστοσύνης πρέπει να αποκατασταθεί και αυτό μπορεί να συμβεί μόνο μέσα από σκληρή και συστηματική δουλειά» τόνισε ο κ. Στρατάκος.

Εξέφρασε δε, την πεποίθησή του, ότι ο ΟΠΕΚΕΠΕ σε πολύ σύντομο χρονικό διάστημα, θα μπορέσει και πάλι να ανακτήσει τον πρωταγωνιστικό του ρόλο μέσα στο οικοσύστημα της αγροτικής ανάπτυξης.