Με χαρά υποδέχθηκε την αλλαγή των διευθυντών στον ΟΠΕΚΕΠΕ, η συνδικαλιστική παράταξη της ΔΑΚΕ στο υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση που εξέδωσε: «Σήμερα με μεγάλη χαρά πληροφορηθήκαμε την αλλαγή των διευθυντών στον ΟΠΕΚΕΠΕ».

Στη συνέχεια, θεωρεί πως «η αλλαγή αυτή είναι το πρώτο βήμα για να κλείσει ο κύκλος της ανασφάλειας, αβεβαιότητας και ανυποληψίας ενός τόσο κρίσιμου Οργανισμού του υπουργείου» και προσθέτει: «Δεν είναι μόνο το έλλειμμα εμπιστοσύνης μεταξύ των Ελλήνων αγροτών και του Οργανισμού που είχε δημιουργηθεί τα τελευταία δύο χρόνια, αλλά και η κάκιστη συνεργασία μεταξύ των διοικητικών μονάδων του υπουργείου και του ΟΠΕΚΕΠΕ».

«Ανοίγει ένα νέο κεφάλαιο» με τις αλλαγές

Επίσης, στην ανακοίνωσή της η ΔΑΚΕ τονίζει την αργοπορία που προκαλείτο στη λήψη κρίσιμων αποφάσεων, επειδή δεν απαντούσαν σχετικά οι διευθυντές του ΟΠΕΚΕΠΕ και υπογραμμίζει ότι οι αλλαγές που ανακοινώθηκαν αποτελούν ένα «νέο κεφάλαιο» στην αποκτάσταση της εμπιστοσύνης και της αξιοπιστίας του Οργανισμού, όπως και στις σχέσεις με το ΥΠΑΑΤ.

«Υπάρχουν πολλές περιπτώσεις όπου σε κρίσιμα ζητήματα ήταν απαραίτητη η σύμφωνη γνώμη του ΟΠΕΚΕΠΕ, συγκεκριμένοι διευθυντές δεν απάντησαν ποτέ. Αποφάσεις κρίσιμης σημασίας, άργησαν επιδεικτικά να εκδοθούν λόγω καθυστερημένης απάντησης των συγκεκριμένων διευθυντών του ΟΠΕΚΕΠΕ. Θεωρούμε λοιπόν ότι με τις αλλαγές αυτές ανοίγει ένα νέο κεφάλαιο όχι μόνο για την αποκατάσταση της εμπιστοσύνης και της επανάκτησης της αξιοπιστίας του Οργανισμού, αλλά και στις σχέσεις του ΟΠΕΚΕΠΕ και ΥΠΑΑΤ», αναφέρεται χαρακτηριστικά στην ανακοίνωση.

Ακόμα, η ΔΑΚΕ επισημαίνει πως η παραίτηση του σημερινού προέδρου του ΟΠΕΚΕΠΕ είναι απαραίτητη για την εξυγίανση του Οργανισμού: «Βεβαίως μένει ένα ακόμα βήμα, ίσως το σημαντικότερο, για να ολοκληρωθεί η εξυγίανση του Οργανισμού, που δεν είναι άλλο από την παραίτηση του σημερινού προέδρου. Ευχόμαστε καλή επιτυχία στους νέους διευθυντές του Οργανισμού και δηλώνουμε ότι θα στηρίξουμε το έργο τους».

Στο τέλος, η ΔΑΚΕ καταλήγει, υπογραμμίζει τα εξής στην ανακοίνωσή της: «Όταν το αφεντικό τούτου του αρχοντόσπιτου σου δείχνει την πόρτα της εξόδου πρέπει να την διαβείς. Γιατί ο άρχοντας γνωρίζει...!!! Άραγε πόσο ζυγίζει τελικά η αξιοπρέπεια και το δημόσιο συμφέρον;».