Την πεποίθησή του πως, «θα προχωρήσουν» οι μεταρρυθμίσεις της ελληνικής κυβέρνησης σχετικά με την Παιδεία και ειδικότερα, με το ζήτημα της θεσμοθέτησης των ιδιωτικών πανεπιστημίων, εξέφρασε ο πρόεδρος της ΟΝΝΕΔ Ορφέας Γεωργίου, μέσα από ανάρτησή του στο Facebook.

Όπως είπε, χαρακτηριστικά, ο κ. Γεωργίου, «οι ίδιες μειοψηφίες που αρνούνται να αντιληφθούν τον όρο "ασφάλεια" στα Πανεπιστήμια και κάθε προσπάθεια εκσυγχρονισμού τους βρίσκει απέναντι, αυτή τη φορά αρνούνται να αποδεχτούν ότι η θεσμοθέτηση μη κρατικών Πανεπιστημίων στη χώρα μας, είναι ζήτημα δημοκρατικής επιλογής».

«Ακόμη και χώρες που διοικούνται από κομμουνιστικά καθεστώτα, σήμερα έχουν μη κρατικά Πανεπιστήμια. Έχει έρθει ο καιρός να αφήσουμε στην άκρη τις ιδεολογικές αντιθέσεις και οι νέοι μας να επιλέγουν την Ελλάδα τόσο για τις σπουδές τους, όσο και για την επαγγελματική τους σταδιοδρομία», πρόσθεσε.

Στο τέλος, ο πρόεδρος της ΟΝΝΕΔ κατέληξε, τονίζοντας τα εξής: «Οι μεταρρυθμίσεις της ελληνικής κυβέρνησης του Κυριάκου Μητσοτάκη θα προχωρήσουν. Και θα προχωρήσουν γιατί, πρώτα απ’ όλα, αγκαλιάζονται από τη συντριπτική πλειοψηφία της κοινωνίας».

Η ανάρτηση του Ορφέα Γεωργίου

Αναλυτικά το κείμενο της ανάρτησης του προέδρου της ΟΝΝΕΔ Ορφέα Γεωργίου για τη θεσμοθέτηση των μη κρατικών πανεπιστημίων και τις μεταρρυθμίσεις στην Παιδεία: 

«Οι ίδιες μειοψηφίες που αρνούνται να αντιληφθούν τον όρο "ασφάλεια" στα Πανεπιστήμια και κάθε προσπάθεια εκσυγχρονισμού τους βρίσκει απέναντι, αυτή τη φορά αρνούνται να αποδεχτούν ότι η θεσμοθέτηση μη κρατικών Πανεπιστημίων στη χώρα μας, είναι ζήτημα δημοκρατικής επιλογής. Ακόμη και χώρες που διοικούνται από κομμουνιστικά καθεστώτα, σήμερα έχουν μη κρατικά Πανεπιστήμια. Έχει έρθει ο καιρός να αφήσουμε στην άκρη τις ιδεολογικές αντιθέσεις και οι νέοι μας να επιλέγουν την Ελλάδα τόσο για τις σπουδές τους, όσο και για την επαγγελματική τους σταδιοδρομία. Οι μεταρρυθμίσεις της Ελληνική Κυβέρνηση του Kyriakos Mitsotakis θα προχωρήσουν. Και θα προχωρήσουν γιατί, πρώτα απ’ όλα, αγκαλιάζονται από τη συντριπτική πλειοψηφία της κοινωνίας».