Mε μαθητές της δραστήριας ομάδας ρομποτικής του 1ου ΕΠΑΛ Διονύσου «Ζήνων» συναντήθηκε ο πρόεδρος της ΟΝΝΕΔ, Ορφέας Γεωργίου, ο οποίος συνοδευόταν από τον υπεύθυνο ΜΑΚΙ Παναγιώτη Κόλλια. 

Τρία από τα μέλη της ομάδας, ο Σπύρος, η Θεοδώρα και ο Γιώργος μίλησαν για την αγάπη τους για τη ρομποτική, αλλά και για τους στόχους τους μετά τις πανελλήνιες. 

Κατά τη διάρκεια της συζήτησης οι μαθητές εξιστόρησαν τη μέχρι τώρα πορεία της ομάδας τους, η οποία συμμετείχε σε τρεις δράσεις στην Αττική, στο 8ο Παναρσακειακό Μαθητικό Συνέδριο, διαδικτυακά στον 6ο Πανελλήνιο Διαγωνισμό Ρομποτικής του Πανεπιστημίου Αιγαίου, καθώς και στο Φεστιβάλ Εκπαιδευτικής Ρομποτικής στην Πέλλα. 

Στο φεστιβάλ, μάλιστα, οι τρεις μαθητές συμμετείχαν με κατασκευή που αναπαριστά τις συνθήκες σε έναν πλημμυρισμένο δρόμο, με αφορμή το υπαρκτό πρόβλημα της περιοχής του σχολείου. 

«Σήμερα, συνάντησα τα παιδιά της Ομάδας Ρομποτικής “Ζήνων”. Τρία νέα παιδιά που έχουν συνδυάσει τη σχολική τους ζωή με την καινοτομία και τις νέες τεχνολογίες. Μιλήσαμε για τους στόχους τους, αλλά και για την ρομποτική που στην χώρα μας αναπτύσσεται ραγδαία, με το δημόσιο σχολείο πλέον να παίζει σημαντικό ρόλο σε αυτήν την ανοδική πορεία. Τους ευχαριστώ για την πολύ ωραία συζήτηση που είχαμε και τους εύχομαι κάθε επιτυχία» δήλωσε ο Ορφέας Γεωργίου.