Μια «γεμάτη» χρονιά με δεκάδες επισκέψεις, συμμετοχές σε εκδηλώσεις και κοινωνικές δράσεις, αλλά και αύξηση της επαφής της με την κοινωνία ήταν για την ΟΝΝΕΔ  η περίοδος που πέρασε από τη διεξαγωγή του 13ου τακτικού συνεδρίου της. Με αφορμή τη συμπλήρωση του ενός χρόνου από το συνέδριο και την εκλογή του προέδρου, Ορφέα Γεωργίου, η ΟΝΝΕΔ έκανε έναν απολογισμό του έργου της σε αυτό το διάστημα. 

Από τον Ιούνιο του 2022 έως τον Ιούνιο του 2023, η ΟΝΝΕΔ αύξησε τον αριθμό των μελών της σε περισσότερα από 82.000. Πραγματοποίησε επισκέψεις και περιοδείες σε περισσότερους από 30 νομούς της χώρας, ενώ έκανε περισσότερες από 40 παρεμβάσεις μέσω δελτίων Τύπου και ανακοινώσεων του Πολιτικού Συμβουλίου για θέματα επικαιρότητας και όχι μόνο. Οι νομαρχιακές επιτροπές και οι δημοτικές τοπικές οργανώσεις ανανεώθηκαν σε ποσοστό άνω του 80%, ενώ η επαφή με τα ΜΜΕ αυξήθηκε κατά 30%. 

Η απήχηση της ΟΝΝΕΔ στα media αυξήθηκε κατά 20%, ενώ ο λογαριασμός της στο TikTok έχει 12.200 ακόλουθους και 29.700 που έχουν δηλώσει ότι «τους αρέσει». Αξιοποιώντας τη δημοφιλή πλατφόρμα, η ΟΝΝΕΔ δημιούργησε 37 βίντεο για να επικοινωνήσει τα αποτελέσματα των πολιτικών της κυβέρνησης. 

Εκδηλώσεις και επισκέψεις 

Η ΟΝΝΕΔ διοργάνωσε την European Youth Day όπου συζητήθηκαν θέματα σχετικά με το περιβάλλον, τις νέες τεχνολογίες, τον ψηφιακό μετασχηματισμό που θα απασχολήσουν τα επόμενα χρόνια τους νέους της Ευρώπης. 

Στη Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης, η ΟΝΝΕΔ συνάντησε νέους επαγγελματίες που δραστηριοποιούνται σε όλα τα επίπεδα της παραγωγής με στόχο να ακουστούν οι προβληματισμοί τους και να διατυπωθούν προτάσεις για την βελτίωση της εργασιακής καθημερινότητας τους. Συναντήσεις έγιναν επίσης με εργαζόμενους στην εστίαση, υγειονομικούς, εκπαιδευτικούς και εργαζόμενους στον κλάδο των τεχνικών επαγγελμάτων. 

Η ΟΝΝΕΔ επισκέφθηκε τα ναυπηγεία της Ελευσίνας, το Εθνικό Κέντρο Έρευνας Φυσικών Επιστημών «Δημόκριτος», το Σχολείο Δεύτερης Ευκαιρίας στα Μέγαρα, το Κέντρο για την Καταπολέμηση της Έμφυλης Βίας και των Πολλαπλών Διακρίσεων. Κατέθεσε, επίσης, πρόταση στο υπουργείο Εργασίας για την ενίσχυση των δικαιωμάτων των γυναικών. Διοργάνωσε, επίσης, ημερίδα με θέμα «Reskilling – Επαγγέλματα του μέλλοντος και μείωση της ανεργίας». 

Σε αυτό τον ένα χρόνο συνεχίστηκε η υλοποίηση εκδηλώσεων για την επιμόρφωση των μελών της ΟΝΝΕΔ. Η ΟΝΝΕΔ Academy έκανε εκδηλώσεις για τον ρόλο της πολιτικής επικοινωνίας, τις εξαρτήσεις, την ενεργειακή κρίση, το δημογραφικό και τις εναλλακτικές μορφές τουρισμού. 

Η ΟΝΝΕΔ κατέθεσε στεφάνι στο μνημείο των πεσόντων στα Ίμια. Μέλη της συναντήθηκαν με την Επίλεκτη Ομάδα Ειδικών Αποστολών του Δήμου Αιγάλεω και με την Εθελοντική Ομάδα Πολυδενδρίου - Καπανδριτίου. 

Κοινωνικές δράσεις 

Η ΟΝΝΕΔ πραγματοποίησε χριστουγεννιάτικη δράση για την υποστήριξη του Make A Wish Foundation και συνέβαλε στην πραγματοποίηση της ευχής του 11χρονου Αντώνη που ήθελε να ταξιδέψει στη Disneyland του Παρισιού. 

Στο περίπτερο της ΟΝΝΕΔ στη Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης πραγματοποιήθηκε δράση για τη δωρεά μυελού των οστών, σε συνεργασία με τη Γραμματέα Ποιότητας Ζωής και Εθελοντισμού, Πίστη Κρυσταλλίδου και εθελοντές από το «Όραμα Ελπίδας». 

Η ΟΝΝΕΔ διοργάνωσε πανελλήνια εθελοντική αιμοδοσία, εκδήλωση για τον καρκίνο του μαστού, φιλανθρωπικό τουρνουά μπάσκετ, επισκέφθηκε το Παλαιοβιβλιοπωλείο των Αστέγων, το Καταφύγιο του Σωκράτη, την εστία κοριτσιού «Αγία Φιλοθέη η Αθηναία», την ανθρωπιστική οργάνωση Praksis, την Πανελλαδική Ένωση για την Ψυχοκοινωνική Αποκατάσταση και την Επαγγελματική Επανένταξη, και το Εθνικό Κέντρο Κοινωνικής Αλληλεγγύης. 

Πραγματοποίησε δράσεις για την ημέρα μνήμης του Ολοκαυτώματος, για τα τροχαία δυστυχήματα, για την προστασία των παιδιών από τη γενετήσια εκμετάλλευση, για το AIDS και για τον καρκίνο. 

Συμμετείχε επίσης στον καθαρισμό της παραλίας του Αλίμου, σε αναδάσωση στην Πεντέλη και στο «Race for the Cure Greece». 

Διεθνής παρουσία 

Η ΟΝΝΕΔ συμμετείχε στο συνέδριο των European Democrat Students στα Τίρανα, στο συνέδριο της νεολαίας του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος, στο συνέδριο της νεολαίας των χριστιανοδημοκρατών της Γερμανίας, ενώ πραγματοποίησε εκδήλωση με θέμα «Η συνεισφορά του απόδημου ελληνισμού στην ανάπτυξη της Ελλάδας» στις Βρυξέλλες. Πήρε επίσης το βραβείο Innovation, Digitalization and Stability.