«Στηρίζουμε όλες τις νόμιμα αποφασισμένες από τους Φοιτητικούς Συλλόγους Γενικές Συνελεύσεις με γνώμονα να παραμείνουν ανοιχτές οι Σχολές», ανέφερε χαρακτηριστικά σε ανάρτησή του στο Facebook ο πρόεδρος της ΟΝΝΕΔ Ορφέας Γεωργίου σχετικά με τις καταλήψεις που εξελίσσονται τις τελευταίες μέρες σε μία σειρά Πανεπιστήμια της χώρας. 

Ο κ. Γεωργίου, μεταξύ άλλων, επισήμανε, ακόμα, πως η ΟΝΝΕΔ «στο κρεσέντο βίας και παρανομίας» ζητά από τις διοικήσεις των Πανεπιστημίων «να πράξουν όσα επιτάσσει ο νόμος». Τέλος, τόνισε: «Το ελεύθερο πανεπιστήμιο αποτελεί δέσμευσή μας και το υπερασπιζόμαστε στην πράξη, χωρίς να κάνουμε βήμα πίσω από τη νομιμότητα και την πρόοδο».

Η ανάρτηση του Ορφέα Γεωργίου

Αναλυτικά η ανάρτηση του προέδρου της ΟΝΝΕΔ Ορφέα Γεωργίου: 

«Τις τελευταίες ημέρες ερχόμαστε αντιμέτωποι με πρωτοφανή περιστατικά στα Πανεπιστήμιά μας. Σε σύνολο 433 Τμημάτων πανελλαδικά, τα 167 τελούν υπό κατάληψη. Καταλήψεις που προέκυψαν από παράνομα αποφασισμένες Γενικές Συνελεύσεις, από Γενικές Συνελεύσεις που η ΔΑΠ-ΝΔΦΚ δεν μπόρεσε να συμμετάσχει λόγω των επιθέσεων σε μέλη της, από Γενικές Συνελεύσεις όπου απαγορεύτηκε η είσοδος σε ανεξάρτητους φοιτητές προκειμένου να μην υπερψηφιστούν τα πλαίσια της ΔΑΠ-ΝΔΦΚ.

Η στάση της ΔΑΠ-ΝΔΦΚ και της ΟΝΝΕΔ παραμένει η ίδια. Στηρίζουμε όλες τις νόμιμα αποφασισμένες από τους Φοιτητικούς Συλλόγους Γενικές Συνελεύσεις με γνώμονα να παραμείνουν ανοιχτές οι Σχολές, στηρίζοντας το νομοσχέδιο του Υπουργείου Παιδείας που προωθεί την αναβάθμιση των δημοσίων Πανεπιστημίων με την παράλληλη ίδρυση μη κρατικών, μη κερδοσκοπικών παραρτημάτων ξένων πανεπιστημίων.

Στο κρεσέντο βίας και παρανομίας που εκτυλίσσεται μπροστά μας αξιώνουμε από τις διοικήσεις των Πανεπιστημίων να πράξουν όσα επιτάσσει ο νόμος. Την ίδια στιγμή στεκόμαστε έμπρακτα δίπλα σε κάθε φοιτήτρια και κάθε φοιτητή που αυτή τη στιγμή δεν μπορεί να δώσει μαθήματα γιατί συγκεκριμένες μειοψηφίες ξεδιπλώνουν τις ψευτοεπαναστατικές τους ανησυχίες με ρεμπέτικες βραδιές, μαθήματα hip hop και προβολές ταινιών. Το ελεύθερο πανεπιστήμιο αποτελεί δέσμευσή μας και το υπερασπιζόμαστε στην πράξη, χωρίς να κάνουμε βήμα πίσω από τη νομιμότητα και την πρόοδο».