Η νίκη της Νέας Δημοκρατίας και του Κυριάκου Μητσοτάκη στις εκλογές της 21ης Μαΐου ήταν θριαμβευτική για δυο λόγους. Αρχικά, γιατί έλαβε ένα εξαιρετικά μεγάλο ποσοστό, όντας το πρώτο κόμμα που έσπασε το φράγμα του 40% ύστερα από δέκα και πλέον χρόνια και καταγράφοντας τη μεγαλύτερη μεταπολιτευτικά διαφορά από το δεύτερο κόμμα, αν εξαιρέσουμε τις εκλογές του 1974.

Κυρίως, όμως, γιατί η νίκη αυτή χαρακτηρίστηκε από μια καθολική αποδοχή, που έφερε τη Νέα Δημοκρατία πρώτη σε όλες τις επαγγελματικές, κοινωνικές και ηλικιακές ομάδες, συμπεριλαμβανομένων και των νέων.

Οι νέοι ηλικίας 17-24 και 25-34 μίλησαν με τη ψήφο τους και έδωσαν ξεκάθαρη εντολή για τη διακυβέρνηση της χώρας την επόμενη μέρα. Επέλεξαν αλήθειες, πρόοδο, συγκεκριμένο πρόγραμμα και σταθερότητα και έκλεισαν οριστικά την πόρτα στην τοξικότητα, την αβεβαιότητα και την αδράνεια.

Οι νέοι συμμετείχαν στις εθνικές εκλογές. Είδαν πως ήταν η ζωή τους το 2019, πως είναι σήμερα, έκριναν, σύγκριναν και επέλεξαν την ανταμοιβή των κόπων τους, όχι την ισοπέδωση των προσπαθειών τους. Η ψήφος εμπιστοσύνης στον Κυριάκο Μητσοτάκη επιβεβαιώνει ότι παρά τις αντίξοες και ιδιαίτερες συνθήκες, η διακυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας τα 4 αυτά χρόνια έθεσε τους νέους στο προσκήνιο και εφάρμοσε ουσιαστικές πολιτικές.

Οι διαδοχικές αυξήσεις του κατώτατου μισθού, οι νέες θέσεις εργασίας, οι πολλές επενδύσεις, προγράμματα όπως το «Πρώτο Ένσημο» και το «Σπίτι μου», οι μεταρρυθμίσεις που έχουν γίνει στα σχολεία και τα Πανεπιστήμια, το ψηφιακό κράτος, η θωράκιση των συνόρων μας και η φερεγγυότητα του Κυριάκου Μητσοτάκη, ο οποίος εφάρμοσε στο ακέραιο τις προεκλογικές του δεσμεύσεις, παρείχαν στους νέους τα εχέγγυα να επιλέξουν συνειδητά και αποφασιστικά το μέλλον που τους αξίζει. Να επιλέξουν την κυβέρνηση που δεν θα σταματήσει να δημιουργεί ευκαιρίες. Κι αυτή δεν είναι άλλη από την κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας του Κυριάκου Μητσοτάκη.

Στη μάχη των εθνικών εκλογών οι νέες και οι νέοι της ΟΝΝΕΔ είχαμε και έχουμε πρωταγωνιστικό ρόλο. Με σταθερά και υπεύθυνα βήματα, βγαίνουμε μπροστά και μεταδίδουμε το μήνυμα μίας ισχυρής, αυτόνομης και μεταρρυθμιστικής δύναμης προόδου, χωρίς αστερίσκους, ανασφάλεια και οπισθοδρομήσεις. Με πολλές από τις προτάσεις της ΟΝΝΕΔ να έχουν αποτελέσει χρήσιμο εργαλείο στα χέρια της Κυβέρνησης, και ορισμένες εξ αυτών να έχουν μετατραπεί σε κυβερνητικό έργο, αποδεικνύουμε έμπρακτα ότι μπορούμε και οφείλουμε να συμμετέχουμε ενεργά, να διαμορφώνουμε πολιτικές, να αποφασίζουμε για όσα μας αφορούν.

Και στις εκλογές της 25ης Ιουνίου οι νέοι θα είμαστε και πάλι στην πρώτη γραμμή, θα δώσουμε ένα ηχηρό παρών και θα ανανεώσουμε την ψήφο εμπιστοσύνης στη Νέα Δημοκρατία και τον Κυριάκο Μητσοτάκη για όλα αυτά που χρειάζεται η γενιά μας. Συνεχίζουμε σταθερά, τολμηρά, μπροστά!

* Ο Ορφέας Γεωργίου είναι πρόεδρος της ΟΝΝΕΔ