Κάτι το βίντεο με τον ίδιο να λέει το Πιστεύω στα αγγλικά, κάτι η συνάντηση με τον αρχιεπίσκοπο Ελπιδοφόρο αλλά και η γενικότερη στάση του στα θέματα της Εκκλησίας, οι αντιδράσεις στον ΣΥΡΙΖΑ ήταν έντονες, συνδέθηκαν δε και με τη στάση του Στέφανου Κασσελάκη αναφορικά με το Ισραήλ και την επίθεση του Ιράν. Αποτέλεσμα να αναγκαστεί να βγάλει ανακοίνωση για να επισημάνει πως ναι μεν ο ίδιος πιστεύει, εν τούτοις τάσσεται υπέρ των διακριτών ρόλων κράτους και Εκκλησίας.

«Το έχω ξεκαθαρίσει από την πρώτη στιγμή ότι πιστεύω», ανέφερε σε ανάρτησή του μετά τις έντονες (και πάλι) αντιδράσεις στο εσωτερικό του ΣΥΡΙΖΑ, προσθέτοντας πως «η προσωπική μου πίστη όμως είναι άλλο, κι άλλο η αναγκαία ρύθμιση της σχέσης κράτους - Εκκλησίας ώστε να έχουν διακριτούς ρόλους, όπως έχω επίσης πει από την πρώτη στιγμή και όπως θα πράξουμε εφόσον εκλεγώ».

Για να καταλήξει: «Με συνετά βήματα, με αγάπη, με συνεννόηση, η Ελλάδα θα γίνει μία σύγχρονη ευρωπαϊκή χώρα, όπου οι δύο θεσμοί θα λειτουργούν παράλληλα αλλά και ανεξάρτητα».

Χωρίς να θέλουμε να… τρομάξουμε και πάλι τον Στέφανο Κασσελάκη, καλό θα είναι να ενημερωθεί -αν δεν το ξέρει- ότι οι ρόλοι κράτους και Εκκλησίας στη χώρα μας είναι διακριτοί. Και μάλιστα με αναφορές στο σύνταγμα. Ως εκ τούτου, η αναφορά πιο πολύ μοιάζει να γίνεται προκειμένου να υπάρξει άμβλυνση των εντυπώσεων που προκάλεσαν στους Συριζαίους και λιγότερο ως ξεκαθάρισμα.

Άλλωστε οι οπαδοί του ΣΥΡΙΖΑ ζητούν πλήρη διαχωρισμό κράτους-Εκκλησίας απαιτώντας να σταματήσει να είναι ο χριστιανισμός επικρατούσα θρησκεία.

Επίσης αυτό το ότι θα κάνει τη χώρα «σύγχρονη» και «ευρωπαϊκή» εκτιμώντας πως ήρθε από την Αμερική για να μας… ξεβλαχέψει, καλό θα είναι να το σταματήσει. Πέραν του ότι είναι προσβλητικό, δείχνει και να μην καταλαβαίνει πού βρίσκεται ο ίδιος και πού βρίσκεται αυτή η χώρα.