Οι ευρωεκλογές θα κρίνουν την πορεία του ΣΥΡΙΖΑ και του Κασσελάκη. Οι ευρωεκλογές θα κρίνουν και την πορεία της κυβέρνησης. Μην το ξεχνάμε αυτό, γιατί όλα τα βλέμματα έχουν πέσει πάνω στον ΣΥΡΙΖΑ. Η κυβέρνηση εξακολουθεί να κυβερνά και κρίνεται καθημερινά. 

Το ότι ο ΣΥΡΙΖΑ έχει θέματα και οδεύει σε διάλυση δεν σημαίνει ότι οι πολίτες θα είναι πιο επιεικείς με την κυβέρνηση και τον πρωθυπουργό. Το ακριβώς αντίθετο συμβαίνει. Επειδή είναι διαλυμένη η αξιωματική αντιπολίτευση και δεν έχει να προσφέρει σοβαρό εναλλακτικό σχέδιο διακυβέρνησης, οι πολίτες έχουν υψηλότερες απαιτήσεις από την κυβέρνηση. 

Αυτό θα πρέπει να το προσέξουν πολύ καλά όσοι είναι υπουργοί και υφυπουργοί και ήδη ο Κ. Μητσοτάκης επειδή αντιλαμβάνεται τι συμβαίνει στην κοινωνία το έχει καταλάβει και κινείται αναλόγως. 

Η επίσκεψη του πρωθυπουργού κατά τη διάρκεια του Σαββατοκύριακου στο σούπερ μάρκετ για να δει ο ίδιος από κοντά τι συμβαίνει με την ακρίβεια και τις τιμές επιβεβαιώνει την προηγούμενη παράγραφο. Ο Κ. Μητσοτακης είναι ο πρώτος που ξέρει ότι η μάχη με την καθημερινότητα δεν τελειώνει ποτέ. Από αυτή τη μάχη θα κριθούν οι ευρωεκλογές του Ιουνίου, από αυτή θα κριθούν και οι επόμενες εθνικές κάλπες. 

Το ότι διαλύεται ο ΣΥΡΙΖΑ δεν σημαίνει τίποτα για τους πολίτες. Οι πολίτες δεν θα ξαναψηφίσουν ΣΥΡΙΖΑ, αλλά βάζουν ψηλά τον πήχη για την κυβέρνηση και τον πρωθυπουργό. Το στοίχημα της κυβέρνησης δεν θα κριθεί από τη διάλυση του ΣΥΡΙΖΑ. Θα κριθεί από τις δικές της επιδόσεις, από τη δική της αποτελεσματικότητα. Αυτό να το έχουν όλοι στο πίσω μέρος του μυαλού τους. 

Οι διαφορές μεταξύ Μητσοτάκη και Κασσελάκη είναι τεράστιες. Ο ένας βρίσκεται στο Βερολίνο και ο άλλος έπινε μπίρες απέναντι από το ξενοδοχείο στο οποίο συνεδρίασε η ΚΕ του ΣΥΡΙΖΑ. Ο ένας τρέχει σε όλο τον κόσμο αναζητώντας επενδύσεις και ενίσχυση του ρόλου της χώρας και ο άλλος τρώγεται με τους συντρόφους του καθυβρίζοντας ο ένας τον άλλον. 

Οι διαφορές είναι τεράστιες και ο κόσμος αντιλαμβάνεται ποιος μπορεί να παίξει καλύτερα το ρόλο του ηγέτη μιας χώρας, η οποία μέχρι πριν από 4 χρόνια ήταν στα πρόθυρα της χρεοκοπίας. 

Να ξεκαθαρίσουμε όμως ένα πράγμα. Το ότι ο Κ. Μητσοτάκης δεν έχει αντίπαλο δεν σημαίνει ότι ο κόσμος δεν έχει απαιτήσεις από την κυβέρνηση. Θέλει αποτέλεσμα, θέλει κυβερνητικό έργο, θέλει απόδοση και επίλυση των καθημερινών προβλημάτων ώστε να βελτιωθεί η ποιότητα ζωής των πολιτών και της κοινωνίας γενικότερα. 

Τα βασικά προβλήματα της ελληνικής κοινωνίας έχουν αρχίσει να επιλύονται σε πολύ μεγάλο βαθμό. Ομως υπάρχει δρόμος μέχρι να αλλάξει τελείως η όψη της Ελλάδας. Θέλει αποτελεσματικότητα, θέλει μεταρρυθμίσεις, θέλει ιδέες και λύσεις που θα αλλάξουν εντελώς τη φυσιογνωμία της χώρας. Αυτά θέλει ο πολίτης και αυτά θα διεκδικήσει από τις ευρωεκλογές του Ιουνίου. 

Οποιο κυβερνητικό στέλεχος επενδύει στην ανυπαρξία της αντιπολίτευσης κάνει πολύ μεγάλο λάθος. Ο πολιτικός λόγος του πρωθυπουργού είναι θετικός. Το μήνυμά του ότι δεν ασχολείται η ΝΔ με τον ΣΥΡΙΖΑ, αλλά με την καθημερινότητα του πολίτη είναι αυτός που πρέπει να κατανοήσουν και να το εμπεδώσουν πολιτικά…