Η εκκένωση της Νομικής Σχολής από τους δήθεν φοιτητές που προχώρησαν σε κατάληψη διαμαρτυρόμενοι, υποτίθεται, για την ανθρωπιστική κρίση στη Γάζα, έφερε στο προσκήνιο μία ακόμη φορά το δήθεν ρωμαλέο κίνημα που μόνο φοιτητικό δεν είναι. Οι 28 συλλήψεις απλά επιβεβαίωσαν αυτό που όλοι γνωρίζουν. Ότι δηλαδή στο μπάχαλο που επιχειρείται στα πανεπιστημιακά ιδρύματα δρουν άλλοι παράγοντες.

Από τους 28 συλληφθένες οι 13 είναι… αλλοδαποί. Από Γαλλία, από Γερμανία, από Ισπανία και από αλλού. Οι υπόλοιποι 15 εμφανίσθηκαν ως φοιτητές, αρνούμενοι όμως να πουν σε ποια σχολή φοιτούν. Αυτοί βρέθηκαν στην κατάληψη, αυτοί καλούσαν σε στήριξή τους για να φέρουν σε πέρας τον αγώνα τους. Αυτοί έστησαν ένα επιχειρησιακό κέντρο, οι φωτογραφίες του οποίου δείχνουν πώς σέβονται τη δημόσια περιουσία και κυρίως πώς αντιμετωπίζουν τα πανεπιστήμια στο όνομα των οποίων υποτίθεται ότι δρουν.

Η παρέμβαση της αστυνομίας έδειξε πως το κράτος μπορεί να δώσει άμεσα λύσεις σε φαινόμενο παραβατικότητας όπως οι καταλήψεις. Να κλείσουν μια και καλή την κερκόπορτα που ανοίγει κάθε φορά όταν κάποιοι -κυρίως μη φοιτητές- επιχειρούν να στήσουν το δικό τους παιχνίδι σε βάρος των κανονικών φοιτητών.

Σε αυτήν την προσπάθεια το κράτος, η πολιτεία, η κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη θα βρουν συμπαραστάτες την πλειοψηφία των πολιτών της χώρας. Αυτών που δεν ανέχεται μια μικρή ελάχιστη πλειοψηφία να καταστρέφει τη δημόσια περιουσία και κυρίως να παίζει με το μέλλον των παιδιών που θέλουν να φοιτήσουν και στη συνέχεια να αποφοιτήσουν χωρίς χαμένες εξεταστικές και χωρίς χαμένο χρόνο.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης μιλώντας για τη Νομική και την εκκένωσή της από τις αστυνομικές δυνάμεις δήλωσε ότι «αν νομίζουν κάποιοι ότι μπορούν, για λόγους που στο δικό τους το μυαλό να είναι απολύτως δικαιολογημένοι, να επαναλάβουν αυτά τα οποία μπορεί να είδαν σε άλλες χώρες και να καταλαμβάνουν πανεπιστήμια, να στήνουν αντίσκηνα και να τα κάνουν γης μαδιάμ, είναι βαθιά γελασμένοι».

Και πρόσθεσε ότι «εμείς δεν είμαστε με αυτούς οι οποίοι θέλουν να μετατρέψουν τα πανεπιστήμια σε μπάχαλο. Είμαστε με τις βιβλιοθήκες και όχι με τις βαριοπούλες» για να επισημάνει πως «η τάξη και ο νόμος θα επιβληθούν και εντός του δημόσιου πανεπιστημίου».

Σε αυτήν την προσπάθεια θα έχει συμπαραστάτη την πλειοψηφία των πολιτών. Στην αντίπερα όχθη θα βρεθούν οι μπάχαλοι και όσοι τους υποστηρίζουν. Οι μάσκες θα πέσουν αναφορικά με όσους δίνουν πολιτική ομπρέλα προστασίας σε αυτήν την ανομία.