Στον δρόμο για την επαναβεβαίωση της πρωτοκαθεδρίας του στον ΣΥΡΙΖΑ ο Αλέξης Τσίπρας θα αναζητήσει μια αρχηγική… εμφάνιση. Θα επιχειρήσει να δείξει αποφασιστικότητα με τις διαρροές από την Κουμουνδούρου να δείχνουν τον Πολάκη, τον «αψύ Κρητικό» που έκανε δυναμική επανεμφάνιση χρησιμοποιώντας ακραίες εκφράσεις και ύβρεις κατά αρθρογράφου Γιώργου Λακόπουλου, ως το πρόσωπο που θα βρεθεί εκτός Κοινοβουλευτικής Ομάδας.

Δεν είναι λίγοι οι συνεργάτες του Αλέξη Τσίπρα που υποστηρίζουν πως ο Κυριάκος Μητσοτάκης κυριάρχησε εξαιτίας των δυναμικών του παρεμβάσεων. Εμφάνισε ένα ηγετικό προφίλ, έχοντας κερδίσει την εμπιστοσύνη των πολιτών, εν αντιθέσει με τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ που δεν τόλμησε ούτε τον Παύλο Πολάκη να... αποσύρει προεκλογικά παρότι είχε μοναδική ευκαιρία, ούτε τον Νίκο Παππά, που καταδικάστηκε ομοφώνως από το Ειδικό Δικαστήριο, να αφήσει στα μετόπισθεν.

Αυτό επισήμανε και ο Γιώργος Λακόπουλος σε ένα από τα μετεκλογικά άρθρα του, με τον Πολάκη να απαντά, αλλά να στέλνει και ένα μήνυμα στην ηγεσία του Τσίπρα υπενθυμίζοντας, με μια δόση έπαρσης, ότι είναι ένας «εκλεγμένος βουλευτής». Είναι ένας δηλαδή από τους λίγους, 48 στον αριθμό, που διαθέτει ο ΣΥΡΙΖΑ σε αυτήν τη Βουλή.

Πέραν αυτού προέβη και στο γνωστό υβρεολόγιο. Αυτό που τον έκανε σημαία στους ακραίους οπαδούς του κόμματος. Αυτούς που έμειναν όμως πιστοί στο κόμμα και αποτελούν έναν χρήσιμο… στρατό για τις εξελίξεις που όλοι βλέπουν να έρχονται στην –κολοβή είναι αλήθεια– αξιωματική αντιπολίτευση.

Η ανάρτηση – απάντηση Πολάκη δείχνει την επιστροφή του στον… «καλό» του εαυτό. Αυτόν που έβαλε λίγο πίσω λόγω των εξελίξεων που υπήρξαν προεκλογικά.

Τι έγραψε; Τα εξής:

«Κάποιοι βάζουν το ουτιδανό εκσυγχρονιστικό υπόλειμμα της ''δημοσιογραφίας'' να στήνει προβοκάτσιες, μέσα από σάιτ φιλικό προς το ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ που δυστυχώς του δίνει βήμα να βγάζει τη χολή του, προς εμένα σήμερα, σε πολλούς άλλους παλιότερα.

Αν σου απαντήσω θα σου δώσω αξία, ''λακέ'' που υποδύεσαι κάποιον που ούτε είσαι, ούτε θα γίνεις.

Οι ΟΥΣΙΑΣΤΙΚΕΣ ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ-ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΟ ΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΠΟΛΙΤΙΚΑ ΚΑΙ ΟΡΓΑΝΩΤΙΚΑ ΣΤΟ ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ ΘΑ ΔΟΘΟΥΝ ΑΜΕΣΑ ΕΚΕΙ ΠΟΥ ΠΡΕΠΕΙ.

Όχι σε εσένα, ΛΑΚΕ και λεκέ… που αυτοδιορίστηκες, τρομάρα σου, από την Ελβετία που διαμένεις, εκπρόσωπος της δημοκρατικής παράταξης!

Υγ.: Να προσέχεις πώς απευθύνεσαι σε εκλεγμένο βουλευτή…»

Θα πει κανείς δεν είναι πρώτη φορά. Απλά τώρα τα πέριξ του Τσίπρα στελέχη αναζητούν ένα… θύμα. Κατά πόσο είναι καλή ιδέα να τα βάλει μαζί του ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ εξετάζεται. Πολύ δε περισσότερο όταν δεν τόλμησε να το κάνει προεκλογικά όταν στοχοποιούσε μέσω Διαδικτύου ανώτατους δικαστικούς λειτουργούς και δημοσιογράφους.

Ο στρατός του ΣΥΡΙΖΑ έχει ως ίνδαλμα τον Παύλο Πολάκη. Από την άλλη, όμως, δεν θα δυσκολευτεί και ιδιαίτερα να τον αντιμετωπίσει όπως και άλλα στελέχη του κόμματος που τόλμησαν να επικρίνουν τον Αλέξη Τσίπρα.

Ο «αψύς Κρητικός» με το υστερόγραφο της ανάρτησης πάντως έστειλε το μήνυμά του έχοντας ακούσει τις σχετικές διαρροές. Από την άλλη, ακούγεται ότι ο Τσίπρας το σκέφτεται με τους συνεργάτες του να υποστηρίζουν πως ο ΣΥΡΙΖΑ δεν μπορεί να αλλάξει στρατηγική με τέτοια στελέχη.

Ακόμη και να το τολμήσει αυτήν τη φορά ο Αλέξης Τσίπρας πάντως θα έχει αργήσει δύο… συντριπτικές ήττες και κυρίως μια ενσωμάτωση στο DNA του ΣΥΡΙΖΑ του πολακισμού…