Στην Κουμουνδούρου λένε πως έχει να πατήσει από την Κυριακή των εκλογών, όταν έφυγε… τελευταίος από το κτήριο του ΣΥΡΙΖΑ. Οι νεότερες… διαρροές αναφέρουν ότι δεν θα πάει ούτε στις Βρυξέλλες για να παραστεί, ως παρατηρητής, στης σύνοδο των Ευρωσοσιαλιστών, εκεί που πήγαινε συνεχώς χωρίς καμία απουσία.

Σύμφωνα με τις… πηγές της Κουμουνδούρου, ο Αλέξης Τσίπρας έλαβε πρόσκληση, αλλά δεν προλαβαίνει να πάει καθώς θα πρέπει να βρίσκεται στην Αθήνα τις επόμενες ημέρες λόγω ανειλημμένων υποχρεώσεων.

Ποιες είναι αυτές; Επί της ουσίας, ουδείς γνωρίζει. Δεν έχουν καθοριστεί οι ημερομηνίες για την πραγματοποίηση των συνεδριάσεων των αρμοδίων οργάνων του κόμματος που θα κληθούν να λάβουν και αποφάσεις.

Στο κάτω κάτω, όπως λένε και οι άσπονδοι… σύντροφοί του, θα μπορούσε να αναβάλει και κάποιες από τις υποχρεώσεις, δεδομένου ότι ο ίδιος είχε αποδώσει συμβολικές διαστάσεις στη συμμετοχή του στις συνεδριάσεις των Ευρωσοσιαλιστών ενώ έχει χρησιμοποιήσει την παρουσία του εκεί για να δείξει ότι αυτός ηγείται της… προοδευτικής παράταξης στην Ελλάδα.

Η ταυτόχρονη εξαφάνισή του και από την Κουμουνδούρου πάντως προβληματίζει, πολύ δε περισσότερο όταν στενοί συνεργάτες του κάνουν λόγο για συνεχείς συναντήσεις του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ εν όψει των εξελίξεων στο κόμμα.

Η ήττα ήταν συντριπτική. Και ήταν και επαναλαμβανόμενη. Προστίθεται δε στις συνεχείς ήττες που υφίσταται ο Αλέξης Τσίπρας από τον Κυριάκο Μητσοτάκη, για τον οποίο έχει δηλώσει πως ο ίδιος δεν χάνει από αυτόν «ούτε μία στο εκατομμύριο».

Η διαχείριση αυτής της κατάστασης δεν είναι εύκολη. Πολύ δε περισσότερο όταν για πρώτη φορά στελέχη του κόμματος τον αμφισβητούν ανοιχτά, άσχετα αν επιλέγουν λέξεις και φράσεις που να μη δημιουργούν την αίσθηση εσωκομματικής… ανταρσίας.