Σε «δια της πλαγίας» διάψευση, αναφορικά με την ετοιμότητα του ΣΥΡΙΖΑ για πρόωρες εκλογές, προχώρησε το στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ, Διονύσης Τεμπονέρας, σε συνέντευξη που παραχώρησε στο Action 24, στους δημοσιογράφους Γιώργο Κακούση και Άννα Λιβαθυνού. Κληθείς να σχολιάσει το τι ακριβώς επιτυγχάνεται, στο ενδεχόμενο που ο ΣΥΡΙΖΑ πιάσει πράγματι τους δυο στόχους του, να είναι δηλαδή δεύτερο κόμμα και κοντά στο 17%, καθώς και αν αλλάζουν οι ισορροπίες από ένα τέτοιο αποτέλεσμα, ο κύριος Τεμπονέρας είπε ότι «έχετε δίκιο, λέγοντας ότι αυτή τη στιγμή υπάρχει ένα πολιτικό σκηνικό, το οποίο δεν φαίνεται να ανατρέπεται σε πάρα πολύ μεγάλο βαθμό. Από εκεί και πέρα όμως, πρέπει να σας πω ότι εμείς βρισκόμαστε σε μια τροχιά ανόδου, προφανώς και δεν μας ικανοποιούν ποσοστά τα οποία κυμαίνονται στο 15, 16 ή 17%», πράγμα που είναι και πολύ λογικό. Εφόσον ο ΣΥΡΙΖΑ πιάσει πράγματι τους στόχους τους οποίους έχει θέσει ο Στέφανος Κασσελάκης, το μόνο που επιτυγχάνει είναι να συντηρήσει το κόμμα, στα ποσοστά της κατάρρευσης, που εξανάγκασαν τον Αλέξη Τσίπρα σε... πρόωρη συνταξιοδότηση και τίποτα παραπάνω. Δεν το λέει κανείς και επιτυχία αυτό.

Μεγάλο ενδιαφέρον όμως παρουσιάζει η συνέχεια της δήλωσής του, αναφορικά με το τι πρέπει να κάνουν μέσα στα υπόλοιπα τρία χρόνια, στα οποία θα γίνουν οι εθνικές εκλογές, καθώς ο κύριος Τεμπονέρας θεωρεί ότι «στις εθνικές εκλογές θα κριθούμε, σε τρία χρόνια. Άρα αυτό σημαίνει ότι πρέπει μέχρι τότε να έχουμε ανασυγκροτηθεί πολιτικά, προκειμένου να παρουσιάσουμε μια ολοκληρωμένη πρόταση και ένα κυβερνητικό σχέδιο» το οποίο φαντάζει επίσης λογικό. Όμως, αυτό έρχεται σε κόντρα στο αφήγημα του Στέφανου Κασσελάκη, ο οποίος ζητάει να διεξαχθούν εθνικές εκλογές μαζί με τις Ευρωεκλογές. Εφόσον τα ίδια τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ κάνουν λόγο για ένα τριετές διάστημα, μέσα στο οποίο θα πρέπει να γίνει η πολιτική ανασυγκρότηση του ΣΥΡΙΖΑ, καθώς και να καταρτιστούν «μια ολοκληρωμένη πρόταση και ένα κυβερνητικό σχέδιο», πώς ζητάει εθνικές εκλογές τώρα, ο κύριος Κασσελάκης; Μπλοφάρει γνωρίζοντας ότι δεν θα γίνουν εκλογές; Ή μήπως όλα αυτά είναι ήδη έτοιμα κι απλώς ο κύριος Τεμπονέρας υπονομεύει τον Στέφανο Κασσελάκη; Ποιος έχει δίκιο τελικά; Ας μας απαντήσει κάποιος αρμοδίως.

Η δήλωση του Διονύση Τεμπονέρα

Γιώργος Κακούσης: «Έστω ότι ο ΣΥΡΙΖΑ πιάνει και τους δυο στόχους του, δηλαδή είναι δεύτερο κόμμα καθαρά και καταγράφει και ένα υπερήφανο 17%, που είναι το ποσοστό της τελευταίας εκλογικής αναμέτρησης. Αυτούς τους δυο στόχους ξέρουμε από τον κύριο Κασσελάκη. Αν η διαφορά από το πρώτο κόμμα είναι 13, 15, 17 μονάδες, αυτό θα επιφέρει αλλαγή στο πολιτικό σκηνικό; Θα αλλάξει τις ισορροπίες; Θα κλονίσει την παντοδυναμία του Μητσοτάκη;»

Διονύσης Τεμπονέρας: «Έχετε δίκιο, λέγοντας ότι αυτή τη στιγμή υπάρχει ένα πολιτικό σκηνικό, το οποίο δεν φαίνεται να ανατρέπεται σε πάρα πολύ μεγάλο βαθμό. Από εκεί και πέρα όμως, πρέπει να σας πω ότι εμείς βρισκόμαστε σε μια τροχιά ανόδου, προφανώς και δεν μας ικανοποιούν ποσοστά τα οποία κυμαίνονται στο 15, 16 ή 17%. Θυμίζω όμως ότι δεν έχουμε μπροστά μας εθνικές εκλογές. Στις εθνικές εκλογές θα κριθούμε, σε τρία χρόνια. Άρα αυτό σημαίνει ότι πρέπει μέχρι τότε να έχουμε ανασυγκροτηθεί πολιτικά, προκειμένου να παρουσιάσουμε μια ολοκληρωμένη πρόταση και ένα κυβερνητικό σχέδιο».