Μπορεί η Έφη Αχτσιόγλου να τα… γύρισε και να δήλωσε πως όσα είπε για την κανονικότητα που δεν είναι ποτέ ευκαιρία για την Αριστερά αφορούσαν τη «νεοφιλελεύθερη κανονικότητα», στον ΣΥΡΙΖΑ όμως αυτό δεν ισχύει. Αναζητούν μια ακόμη φορά το χάος, επενδύουν στην αποσταθεροποίηση και στη δημιουργία κλίματος ανασφάλειας, πατώντας στην κυριολεξία πάνω στα καμένα. Δεν βάζουν μυαλό διότι δεν μπορούν να κάνουν τίποτα άλλο…

Η τοξικότητα, ο διχασμός και ο λαϊκισμός είναι το (και όχι στο) DNA του ΣΥΡΙΖΑ. Το μόνο που μπορούν να κάνουν είναι να καταστροφολογούν, να επενδύουν στο χάος και να ονειρεύονται επανάληψη όσων έγιναν την περίοδο 2011 - 2015 και τα οποία τους οδήγησαν στην εξουσία με όλες τις συνέπειες που υπήρξαν για τη χώρα και τους πολίτες.

Οι καταστροφικές φωτιές, αυτή η λαίλαπα που πλήττει την Ελλάδα, εκλαμβάνεται ως μια ακόμη ευκαιρία μετά από όσες χάθηκαν την προηγούμενη τετραετία της κυβέρνησης Μητσοτάκη. Η χαρά του κομματικού στρατού της Κουμουνδούρου δεν κρύφτηκε ούτε λεπτό. Και ακολούθησαν φυσικά και τα στελέχη του κόμματος αλλά και τα κομματικά και φίλα προσκείμενα στον ΣΥΡΙΖΑ μέσα ενημέρωσης.

Η πυρκαγιά στην Νέα Αγχίαλο και οι εκρήξεις σε αποθήκες πυρομαχικών της 111 Πτέρυγας Μάχης αποτέλεσαν το… κερασάκι στην τούρτα που είχαν φτιάξει για να γιορτάσουν την κατάσταση που διαμορφώθηκε στη χώρα το τελευταίο 15νθήμερο με τις 660 εστίες φωτιάς να καίνε από άκρη σε άκρη και τον κρατικό μηχανισμό να επιχειρεί με κάθε τρόπο να τις οροθετήσει.

Το τι έχει γραφτεί δεν λέγεται. Και το τι συζητείται επισήμως, επίσης. Το χειρότερο όμως είναι το κλίμα ανασφάλειας που επιχειρείται να δημιουργηθεί και να προστεθεί πάνω στην προσπάθεια να διασυρθεί διεθνώς η χώρα κατά τη διάρκεια των πυρκαγιών σε Ρόδο, Λουτράκι και άλλες περιοχές.

Οι κατάρες κατά του «40τακατό» έδωσαν τη θέση τους σε απίστευτες δηλώσεις και τοποθετήσεις περί ανασφάλειας, δείχνοντας την προδιάθεση δημιουργίας συνθηκών αποσταθεροποίησης.

Των ίδιων που επιχείρησαν όταν ο Αλέξης Τσίπρας δήλωνε πως αναλαμβάνει το ρίσκο για εξάπλωση της πανδημίας καλώντας παράλληλα τους πολίτες να συμμετέχουν σε πορείες και συγκεντρώσεις παρά τις απαγορεύσεις (που ίσχυαν μάλιστα σε παγκόσμιο επίπεδο).

Των ίδιων που θέλησαν να προκαλέσουν με την ακρίβεια και τους ανένδοτους που κήρυττε ο αρχηγός τους

Των ίδιων που θέλησαν να στήσουν με την τραγωδία των Τεμπών και τις συγκεντρώσεις που διοργάνωναν για να καταγγείλουν την έλλειψη ασφάλειας και στις οποίες συμμετείχαν βγάζοντας selfies μες στην καλή χαρά.

Τα παραδείγματα πολλά. Τίποτα όμως δεν έπεισε τους πολίτες. Παρ' όλα αυτά και παρά την αποχώρηση του βασικού ενορχηστρωτή των κονσέρτων λαϊκισμού και καταστροφολογίας –που έριξε μαύρη πέτρα και βρίσκεται κάπου στις ΗΠΑ– εμμένουν στην ίδια λογική. Βλέπουν κρίσεις και χαίρονται. Πιστεύουν ακράδαντα στη ρήση πως η κανονικότητα δεν αποτελεί ευκαιρία για την Αριστερά. Και προκαλούν ερωτήματα…