Όταν η Έφη Αχτσιόγλου βρέθηκε ξαφνικά στη θέση της υπουργού Εργασίας έσβησε όλες τις αναρτήσεις, τις επαναστατικές-αντιμνημονιακές. Τώρα απαρνείται, εν μέρει, τη δήλωσή της περί κανονικότητας και Αριστεράς.

Η Έφη Αχτσιόγλου είναι έτοιμη για… αρχηγός του ΣΥΡΙΖΑ. Η kolotoumpa της το επιβεβαιώνει αφού η δήλωσή της ότι η κανονικότητα δεν ήταν ποτέ ευκαιρία για την Αριστερά επαναδιατυπώθηκε από την ίδια. Όπως χαρακτηριστικά τόνισε σε συνέντευξή της στο «Βήμα», μιλούσε για τη... νεοφιλελεύθερη κανονικότητα.

Πόσες κανονικότητες υπάρχουν; Όπως φαίνεται, πολλές. Στην πορεία ίσως σκεφτεί και άλλες. Με την πρώτη δημοσκόπηση να την εμφανίζει ως την επικρατέστερη διάδοχο του Αλέξη Τσιπρα, θα δοθούν πολλές ευκαιρίες στο στέλεχος που ουδέποτε αμφισβήτησε τον Αλέξη Τσιπρα και ακολούθησε όλα όσα η ηγετική ομάδα –μέλος της οποίας ήταν– εφάρμοσε στο ακέραιο.

Τώρα επιδιώκει να αναδείξει ένα πιο ανοιχτό... προφίλ. Πόσο εύκολο είναι να πείσει τους πολίτες, θα φανεί. Όμως δεν πρέπει να παραγνωρίζονται πρακτικές, θέσεις και απόψεις αν και... αναγνωρίζεται η ευκολία αναδιατύπωσής τους.

Θα εκλεγεί; Θα δείξει. Θα είναι κάτι ακόμη το οποίο δεν είχε... διασχίσει το μυαλό της. Προς το παρόν ακολουθεί τακτική… Ανδρουλάκη με ένα –διαμορφωμένο στις λογικές του ΣΥΡΙΖΑ– «ούτε, ούτε» αναφορικά με τον δρόμο που θα ακολουθήσει ως (εφόσον ψηφιστεί) αρχηγός.