Δεν είναι η πρώτη φορά που ο ΣΥΡΙΖΑ επιχειρεί να πατήσει πάνω σε μια κρίση. Μόνο που αυτήν τη φορά κάνει ένα από τα πλέον τραγικά λάθη βάλλοντας επί της ουσίας κατά των πυροσβεστών, των πιλότων των πυροσβεστικών αεροσκαφών και των ελικοπτέρων, συνολικά κατά των ανδρών και των γυναικών του κρατικού μηχανισμού, που δίνουν μάχες ζωής για να αντιμετωπίσουν την πύρινη λαίλαπα που ξεσπά από άκρη σε άκρη στη χώρα.

Ο ΣΥΡΙΖΑ –επισήμως πλέον– υποστηρίζει πως η κυβέρνηση έχει δώσει εντολή ακολουθώντας, δήθεν, νέο δόγμα να μένουν στην άκρη τα στελέχη των δυνάμεων πυρόσβεσης, να αφήνουν τη φωτιά να σβήνει… μόνη της και να ασχολούνται με την εκκένωση μέσα από τη χρήση του 112, το οποίο έχει στοχοποιήσει μαζί με τον κομματικό στρατό του Διαδικτύου.

Στην προσπάθειά του να εκμεταλλευτεί τον ακήρυχτο, αλλά πραγματικό πλέον, πόλεμο που έχει ξεσπάσει –660 και πλέον φωτιές σε ένα 15νθήμερο– ο ΣΥΡΙΖΑ μια ακόμη φορά δείχνει πως «τόσος είναι, τόσα μπορεί». Και για να επιτεθεί στην κυβέρνηση, κυρίως όμως στον Κυριάκο Μητσοτάκη, δεν ορρωδεί προ ουδενός.

Υποστηρίζει πως η κυβέρνηση, τα αρμόδια κρατικά όργανα, δίνουν εντολή να μένουν στην άκρη οι πυροσβέστες, ν' αφήνουν τη φωτιά να περνά. Ν' ασχολούνται με εκκενώσεις και να μην κάνουν τίποτα. Μόνο που με αυτήν τη λογική κάνουν αυτό που ξέρουν καλά: εφαρμόζουν το δόγμα της αθλιότητας. Αυτό που καθορίζει τον ΣΥΡΙΖΑ ως προς την αντιπολιτευτική του τακτική, αν και το εφάρμοσε και ως κυβέρνηση με τις δολοφονίες χαρακτήρων και τις επιχειρήσεις εξόντωσης πολιτικών αντιπάλων.

Με απλά λόγια, ο ΣΥΡΙΖΑ με αυτήν την τακτική εμφανίζει τα στελέχη των δυνάμεων πυρόσβεσης να μην κάνουν τίποτα. Διαγράφει τις ηρωικές προσπάθειές τους. Τις ολοήμερες και ολονύχτιες μάχες με τις φλόγες, με τις δυνάμεις της φύσης που καθίστανται πολλές φορές ανώτερες κάθε προσπάθειας.

Ο ΣΥΡΙΖΑ με αυτήν του τη στάση έρχεται να αμφισβητήσει ανοιχτά και τον ίδιο του τον εαυτό. Διότι την ώρα που χαρακτηρίζει ηρωικές τις προσπάθειες των δύο πιλότων της Πολεμικής Αεροπορίας που έχασαν τη ζωής του, υποστηρίζει πως κάθονται στην άκρη ακολουθώντας κυβερνητικές εντολές.

«Οι πυροσβέστες μας και όλη η Πολιτική Προστασία, οι δήμοι, οι εθελοντές όπως και όλοι οι πολίτες βοηθούν στην πυρόσβεση» δήλωσε ο Σωκράτης Φάμελλος, προσθέτοντας πως πρέπει να προσληφθούν κι άλλοι πυροσβέστες, να προμηθευτεί η χώρα κι άλλα μέσα. Στην ουσία όμως το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης λέει άλλα και όχι μόνο μέσα από τα τρολ και τα κομματικά του μέσα ενημέρωσης.

Αυτό που ο ΣΥΡΙΖΑ υποστηρίζει προσβάλλει ευθέως όλους όσοι εμπλέκονται στις επιχειρήσεις κατάσβεσης των πυρκαγιών και βρίσκονται στο πεδίο. Όλους όσοι σώζουν ζωές παλεύοντας νυχθημερόν επί 15 ημέρες σε όλα τα πύρινα μέτωπα για να περιορίσουν τις ζημιές, κόντρα σε ένα φαινόμενο που πλήττει όλη τη Νότια Ευρώπη αλλά και άλλες χώρες του πλανήτη.

Βέβαια, όπως με την πανδημία αλλά και με την ακρίβεια, για τον ΣΥΡΙΖΑ υπεύθυνος είναι ο Κυριάκος Μητσοτάκης. Μέχρι και η Έφη Αχτσιόγλου άφησε το μετριοπαθές προφίλ που χτίζει εν όψει εσωκομματικών εκλογών για να υποστηρίξει την αδιανόητη κομματική γραμμή, σύμφωνα με την οποία η κυβέρνηση κρύβεται και επικαλείται ως άλλοθι την κλιματική κρίση.

Υγ.: Η εμμονή του ΣΥΡΙΖΑ με το 112 είναι εμφανής. Οι απομακρύνσεις πολιτών προκειμένου να μη χαθούν ζωές δείχνουν να ενοχλούν και ενδεχομένως να χαλούν το αφήγημα που στήνεται...