Ο Στέφανος Κασσελάκης είναι «εδώ», είναι εκεί, ίσως λίγο παραπέρα. Είναι πάντως κάπου εδώ τριγύρω, ζει ανάμεσά μας και καλεί τους 10 υποστηρικτές του που μαζεύτηκαν έξω από την Κουμουνδούρου για να βρίσουν τους υπόλοιπους συριζαίους να κάνουν την «οργή» τους «δημιουργία».

Ας ξεπεράσουμε το γεγονός πως κανείς δεν κατάλαβε τι σημαίνει το «μετατρέψτε την οργή σας σε δημιουργία» που απηύθυνε στον… λαό του. Ίσως είναι κάποιο συνθηματικό μεταξύ των κατατρεγμένων kasselistas. Ας δούμε λίγο τι σημαίνει το «είμαι εδώ».

Για παράδειγμα, θυμίζει κάτι από πολιτικούς που διώκονται στις χώρες τους. Που κάνουν αντίσταση και στέλνουν μηνύματα στους υπόλοιπους αντιστασιακούς για να τους δώσουν θάρρος να συνεχίσουν τον αγώνα. «Είμαι εδώ» δηλαδή και αγωνίζομαι μαζί σας. Ή «είμαι εδώ» και παραμένω ενεργός όσο και αν με κυνηγούν οι αντίπαλοι. «Είμαι εδώ», αλλά δεν σας λέω πού για να μην το μάθουν οι… οχτροί.

Ποιος ξέρει άραγε τι τελικά σημαίνει; Πάντως ο ίδιος δείχνει να μπορεί να ζήσει στην… παρανομία και να επανέλθει δριμύτερος για να ανακαταλάβει την εξουσία. Επίσης δεν είναι πρώτη φορά κατατρεγμένος. Μην ξεχνάμε πως νεαρός μαθητής λυκείου έφυγε για την Αμερική όταν η οικογένειά τους χτυπήθηκε από ένα… παραδικαστικό κύκλωμα.

Βρέθηκε μόνος κι έρημος, με την οικονομική στήριξη της οικογένειάς του μόνο, που μετακόμισε και αυτή στα ξένα. Τα έχει πει όλα αυτά στο βίντεο με το οποίο μας συστήθηκε. Εκείνο που έλεγε «με λένε Στέφανο και έχω κάτι να σας πω» και που κατέληξε «με λένε Στέφανο και κακώς μίλησα…»