Την Κυριακή το μεσημέρι μετά το ηχηρό χαστούκι της Κεντρικής Επιτροπής και την αποδοχή της σε βάρος του πρότασης μομφής, ο Στέφανος Κασσελάκης ανέβηκε στο βήμα, τους έβρισε όλους και έφυγε. Χρειάστηκε να περάσουν τέσσερις ημέρες για να καταλάβει τι έγινε και να βάλει τον στενό του συνεργάτη Μιχάλη Καπνισάκη να πάρει στον ΣΥΡΙΖΑ για να μάθει αν είναι ακόμη πρόεδρος ή αν καλά έκανε και έφυγε…
Μετά την ψηφοφορία της Κυριακής ο Στέφανος Κασσελάκης εξαφανίστηκε. Από την επομένη άρχισαν να παραιτούνται όλοι οι στενοί του συνεργάτες, κλείδωσαν το γραφείο του στην Κουμουνδούρου, αφού μάζεψε τα πράγματά του –μέχρι και το πιατάκι της Φάρλι– ενώ ο άνθρωπος που ο ίδιος τοποθέτησε στη θέση του επικεφαλής της Κοινοβουλευτικής Ομάδας εγκαταστάθηκε στο γραφείο του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης.
Ο Νίκος Παππάς πήγε στο γραφείο από το οποίο ο Στέφανος Κασσελάκης είχε διώξει τον Σωκράτη Φάμελλο για να νιώσει την αίγλη του αρχηγού του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης και να κάνει και ραντεβού μέσα στη Βουλή. Συν τοις άλλοις, ο Νίκος Παππάς ανέλαβε να εκπροσωπήσει τον ΣΥΡΙΖΑ στη ΔΕΘ και να δώσει και την καθιερωμένη, για το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης, συνέντευξη Τύπου γράφοντας και τους σχετικούς πόντους στην περίπτωση που αποφασίσει να κατέβει και αυτός υποψήφιος για αρχηγός.
Τέσσερις ολόκληρες ημέρες μετά ο Στέφανος Κασσελάκης κατάλαβε τι έγινε. Ορμώμενος δε από το σόου που έχουν στήσει τα τρολ του στο Διαδίκτυο, καθώς και επώνυμοι υποστηρικτές του, επιχειρεί να επανέλθει στη θέση του προέδρου με τρόπο ανάλογο με αυτόν που επιχείρησε να μπει στη Βουλή μετά την παραίτηση του Όθωνα Ηλιόπουλου.
Το ζήτημα είναι ότι ο άνθρωπος που δήλωνε –ίσως δηλώνει ακόμη– ότι είναι έτοιμος να γίνει πρωθυπουργός και να κυβερνήσεις για δύο μάλιστα θητείες τη χώρα, έκανε τέσσερις ημέρες για να επικοινωνήσει και να μάθει αν είναι ακόμη πρόεδρος και αν έχει αυτός το δικαίωμα της υπογραφής για τη λειτουργία του ΣΥΡΙΖΑ.
Ανεξάρτητα από το αν είναι ή δεν είναι έτσι τα πράγματα, ανεξάρτητα αν έχει ή όχι το δικαίωμα και την υποχρέωση της διαγραφής, το ζήτημα είναι ένα: Τι έκανε τέσσερις ολόκληρες ημέρες; Γιατί χρειάστηκαν τόσα 24ωρα για να έρθει σε επαφή και να διεκδικήσει την επιστροφή του στο γραφείο του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ, έστω μέχρι την ημέρα που θα στηθεί η εσωκομματική κάλπη;
Σκεφτείτε να ήταν πρωθυπουργός. Και να συνέβαινε κάτι σοβαρό για τη χώρα. Μόνο αυτό σκεφτείτε…