Εχω σχολιάσει ξανά την πρόταση - προτροπή του Στέφανου προς τα μέλη του κόμματος που επιθυμούν να εμπλακούν με τις ευρωεκλογές να δηλώσουν συμμετοχή, μιας και η επιλογή των υποψήφιων θα γίνει από αυτό το pool αιτήσεων. Και γελάω κάθε φορά όταν κάποιος ανακοινώνει μόνος του ότι θα κατέβει υποψήφιος, γράφοντας στα παλαιότερα των υποδημάτων του και τον πρόεδρο και όσους συντάσσουν βιογραφικά και τα υποβάλλουν στο iSyriza.

Τελευταίο κρούσμα ο τέως καλαθοσφαιριστής Νίκος Παππάς, ο οποίος ανακοινώνει μόνος του ότι θα κατέλθει υποψήφιος «για να κυνηγήσει την κυβέρνηση δολοφόνων του Μητσοτάκη» σε ευρωπαϊκό επίπεδο – άλλωστε ο καθείς μπορεί να κυνηγήσει όποιον ανεμόμυλο θέλει, όπως θα έλεγε και ο Θερβάντες.

Η Δώρα Αυγέρη ήταν πιο προσεκτική και κράτησε τους τύπους. Με ανάρτησή της στο facebook, η οποία επιγράφεται «Μαζί στη μάχη των ευρωεκλογών», δήλωσε: «Καταθέτοντας την υποψηφιότητά μου στον iSYRIZA, δηλώνω παρούσα σε άλλη μια μεγάλη μάχη του κόμματός μας, σε μια κρίσιμη στιγμή της ιστορίας του. Eχοντας διατρέξει μια πλήρη, περιεκτική και δυναμική πορεία μέσα στο ελληνικό Kοινοβούλιο, αντλώ απ’ αυτήν το πολιτικό παράδειγμα και το οργανωτικό υπόδειγμα για μια εξίσου ισχυρή κοινοβουλευτική παρουσία σε ευρωπαϊκό επίπεδο». Μάλιστα, επισύναψε και το αποδεικτικό κατάθεσης της ηλεκτρονικής της υποψηφιότητας στο iSyriza. Φαντάζομαι ότι η ίδια θα έχει ένα σχετικό άγχος μέχρι να αποφασίσει η επιτροπή, αλλά φαντάζεστε να της φάει τη θέση ένας κύριος Μάκης από τα Ταμπούρια;