Την ώρα που ο Αλέξης Τσίπρας προσπαθεί να «μαζέψει» αλλά και να δικαιολογήσει την τοξικότητα και τον λαϊκισμό που κυριάρχησε επί διακυβέρνησης της χώρας από τον ίδιο –με αναφορές σε Mea culpa για περιπτώσεις όπως η σκευωρία Novartis και ο διαγωνισμός για τις τηλεοπτικές άδειες– στον ΣΥΡΙΖΑ συνεχίζεται η ίδια τακτική, που δείχνει πως πλέον στόχος είναι η επανάληψη του φαινομένου διχασμού των πολιτών της χώρας όπως την περίοδο πριν αλλά και μετά το 2015.

Ο Νίκος Παππάς, ο μπασκετμπολίστας που βρέθηκε το 2008 στη Νομική και που το 2024 εμφανίσθηκε να ψηφίζει για να συνεχιστεί η κατάληψη της σχολής –αφού παραμένει φοιτητής– έφτασε σε ακραία σημεία χυδαιολογίας και ύβρεων. Θύμισε εποχές Κασιδιάρηδων και αναφέρθηκε και πάλι και κρεμάλες, ξεπερνώντας ακόμη και τον ακραίο πολακισμό των στοχοποιήσεων και των προγραφών.

Ακόμη και ο Αλέξης Τσίπρας –έστω και για επικοινωνιακούς λόγους αφού μετά τον επανέφερε στον ΣΥΡΙΖΑ– διέγραψε τον Παναγιώτη Κουρουμπλή όταν από το βήμα της Βουλής αποκαλούσε δολοφόνους του βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας. Ο Στέφανος Κασσελάκης όμως μέχρι στιγμής δεν έχει αντιδράσει και ο ΣΥΡΙΖΑ δεν έχει τοποθετηθεί για όσα είπε ο Νίκος Παππάς, ο μπασκετμπολίστας υποψήφιος ευρωβουλευτής του κόμματος που πρόσφατα συναντήθηκε με τον επικεφαλής της Κουμουνδούρου.

Ο Νίκος Παππάς αποκάλεσε «δολοφόνους» τα μέλη της κυβέρνησης. Μάλιστα, δήλωσε ότι και 60% να πάρουν πάλι κατά τον ίδιο «δολοφόνοι θα είναι». Και δεν σταμάτησε εκεί. Επιτέθηκε στους πολίτες που τους χαρακτήρισε «βολεμένους» γιατί, όπως είπε, αποδέχονται αυτά που δήθεν πράττει η κυβέρνηση. Το τερμάτισε και αυτός με τη σειρά του σε μια προσπάθεια να δημιουργήσει εντυπώσεις γύρω από το πρόσωπό του.Ο ΣΥΡΙΖΑ σιωπά. Ο Στέφανος Κασσελάκης επίσης. Και αν δεν αντιδράσει άμεσα τότε σημαίνει όχι ότι αποδέχεται όσα ειπώθηκαν, αλλά ότι ο ίδιος τα συντηρεί. Ότι αποτελούν μέρος μιας τυμβωρυχικής πολιτικής που ήδη εφαρμόζει επιχειρώντας να αναδείξει το δυστύχημα των Τεμπών ως πολιτικό ζήτημα.