Ο Στέλιος Κούλογλου, ο οποίος πριν λίγους μήνες αποχώρησε από τον ΣΥΡΙΖΑ, ανακοίνωσε σήμερα με ανάρτησή του στο Χ την υποψηφιότητά του για την ευρωβουλή με τον ΣΥΡΙΖΑ. Στην ανακοίνωση του αφήνει αιχμές κατά του Στεφάνου Κασσελάκη και τους πρώην συντρόφους του ενώ μιλά για όσα πιστεύει.

Πιο συγκεκριμένα στην ανάρτηση ο Στέλιος Κούλογλου ισχυρίζεται ότι η αποχώρηση του από τον ΣΥΡΙΖΑ τον δικαίωσε απόλυτα, καθώς θεωρεί ότι ο Στέφανος Κασσελάκης έχει εκφυλίσει πολιτικά τον ΣΥΡΙΖΑ. Ενδιαφέρον είναι επίσης ότι καρφώνει το πρώην κόμμα του, λέγοντας ότι η Νέα Αριστερά είναι ένας πολιτικός σχηματισμός μακριά από τα λάθη του παρελθόντος και τις επικοινωνιακές φαιδρότητες, κάνοντας σαφείς υπαινιγμούς κατά του Αλέξη Τσίπρα. Το πιο ενδιαφέρον ωστόσο, αν όχι απολαυστικό, είναι το γεγονός ότι ισχυρίζεται ότι η Νέα Αριστερά αποτελεί μια... νέα και σοβαρή πολιτική δύναμη. Προφανώς το γεγονός ότι όλα τα στελέχη του είναι τα παλιά στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ και οι πρώην υπουργοί του Αλέξη Τσίπρα του είναι παντελώς αδιάφορο. Άλλωστε και ο ίδιος αποτελεί επί χρόνια ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ.

Επιπλέον στην ανάρτηση του ζητά τη ψήφο των πολιτών, λέγοντας ότι πιστεύει σε μια μεγάλη, πράσινη, δημοκρατική... επανάσταση. Μεταξύ άλλων προειδοποιεί για την άνοδο της ακροδεξιάς στην Ευρώπη, αναφέροντας ότι ο ίδιος μπορεί να σταθεί ανάχωμα ενώ ισχυρίζεται ότι όσο συνεχίζεται η εξοπλιστική κούρσα, δεν μπορούν να αυξάνονται... οι μισθοί και οι συντάξεις! Τέλος αφού καλεί να δούμε το πλούσιο έργο του στην ευρωβουλή, ισχυρίζεται ότι με την Νέα Αριστερά θα είναι αρωγοί για μια σύγχρονη ευρωπαϊκή αριστερά που απαντά σε προκλήσεις όπως η κλιματική κρίση και η ψηφιακή μετάβαση.

Ακολουθεί η ανάρτηση του Στέλιου Κούλογλου: