Ελάχιστοι θα έμπαιναν στη διαδικασία να ασχοληθούν με τις… θέσεις του Νίκου Κοτζιά εάν ο Στέφανος Κασσελάκης δεν του άνοιγε διάπλατα την πόρτα της συνεργασίας και δεν τον υποδεχόταν –δόξη και τιμή– στις αγκαλιές της δικής του… προοδευτικής παράταξης. Έτσι τα όσα αναφέρει ο πρώην –επί κυβερνήσεων Αλέξη Τσίπρα– υπουργός Εξωτερικών τίθενται προς σχολιασμό.

Στο πλαίσιο αυτό και η ανάρτησή του αναφορικά με τις εξεταστικές των πανεπιστημιακών ιδρυμάτων και τις καταλήψεις, αξίζει μιας αναφοράς, δεδομένης της σύνδεσής του με τον ΣΥΡΙΖΑ του Στέφανου Κασσελάκη. Και τι ακριβώς λέει ο Νίκος Κοτζιάς, καθηγητής και ο ίδιος; Μα ότι η κυβέρνηση επέβαλε την ψηφιακή εξέταση των φοιτητών. Αυτή που πρότεινε ο Κυριάκος Πιερρακάκης για να μη χαθεί το εξάμηνο. Να μη χαθεί για την πλειοψηφία που ενδιαφέρεται να ολοκληρώσει έγκαιρα τις σπουδές της.

Συγκεκριμένα ο Νίκος Κοτζιάς αναφέρει σε ανάρτησή του τα εξής:

«Σήμερα καταργήθηκε ντε φάκτο το αυτοδιοίκητο των ΑΕΙ. Η κυβέρνηση, που όλα τα κόβει και όλα τα ράβει, υπέδειξε ακόμα και τον τρόπο που θα γίνονται εξετάσεις στα ΑΕΙ. Δεν θέλει να υπάρχει πουθενά κάποιος πνεύμονας αυτονομίας και δημοκρατίας. Τα θέλει όλα ελεγχόμενα και υποταγμένα».

Με απλά λόγια, για τον Νίκο Κοτζιά, που ο Στέφανος Κασσελάκης είχε πρόσφατα… εκθειάσει, οι εξετάσεις στα ΑΕΙ μάλλον δεν έπρεπε να γίνουν ώστε να πετύχουν τον… στόχο τους οι καταληψίες. Αλλά δεν σταμάτησε εκεί, ανέφερε ότι η κυβέρνηση δεν θέλει να υπάρχει πνεύμονας αυτονομίας και δημοκρατίας. Δηλαδή; Πότε υπάρχει δημοκρατία και πότε όχι; Όταν μια μειοψηφία κλείνει με το έτσι θέλω τα πανεπιστήμια είναι δημοκρατικό και όταν επιχειρείται –με απόφαση της συνόδου των πρυτάνεων μάλιστα– να γίνουν ελεύθερα και απρόσκοπτα οι εξετάσεις είναι αντιδημοκρατικό;

Όπως και να έχει, όλα κρίνονται. Οι θέσεις πολιτικών κυρίως.  Ειδικά αυτών που εμφανίζονται και πάλι στο προσκήνιο για να συμπορευθούν με άλλα κόμματα, στην περίπτωση Κοτζιά με τον ΣΥΡΙΖΑ και πάλι.

Και για να θυμηθούμε τι είχε πει και ο Στέφανος Κασσελάκης αποδεχόμενος την πρόταση για κοινή πορεία με τον Νίκο Κοτζιά:

«Μέσα από τον πλουραλισμό και τη διεύρυνση θα προκύψει η (ανα)σύνθεση των προοδευτικών δυνάμεων, θα βαθύνουν οι συνεργασίες, θα παραχθούν νέες ιδέες, θα υλοποιηθούν στόχοι και θα επιτευχθούν κοινά οράματα. Κυρίως, όμως, θα δημιουργηθούν ''μέτωπα αντίστασης και αναγέννησης'' απέναντι στις διαρκείς πολιτικές, οικονομικές και κοινωνικές προκλήσεις σ’ εθνικό και διεθνές επίπεδο. Για να μπορέσει να επέλθει η κοινωνική και πολιτική αλλαγή και να ανατραπεί η καταστροφική για τη χώρα κυβέρνηση της Ν.Δ.».

Αυτά. Τίποτα άλλο…

Δείτε την ανάρτηση: