Ίσως να συνέβαλε η ανάρτηση του Νίκου Κοτζιά και η αναφορά στην «πατριωτική αριστερά» στ΄ όνομα της οποίας ομνύει ο Στέφανος Κασσελάκης ίσως η αγωνία για τις αποχωρήσεις που μετρά ως μονάδες και όχι ως προς τη ζημιά που θα προκαλέσουν σε επίπεδο ψηφοφόρων, πάντως ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ έσπευσε να απαντήσει στην επιστολή του πρώτου αλλά και να δειπνήσει –άρον, άρον- μαζί του.

Η εσπευσμένη απάντηση του Στέφανου Κασσελάκη στην επιστολή του Νίκου Κοτζιά για συνεργασία και συμμαχίες μεταξύ… προοδευτικών δυνάμεων ήρθε μια ημέρα μετά την ανάρτηση που έκανε την προηγούμενη εβδομάδα ο πρώην υπουργός Εξωτερικών και πάλαι ποτέ συνεργάτης του Αλέξη Τσίπρα. Συνεργάτης που βρέθηκε εκτός κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ για τα… μάτια του τότε συγκυβερνήτη Πάνου Καμμένου.

Τα περί ξένου «δάκτυλου» - έγραψε για ξένο παράγοντα- που παρεμβαίνει στην πολιτική σκηνή και τα περί πατριωτικής αριστεράς μάλλον προκάλεσαν την προσοχή του Στέφανου Κασσελάκη. Άλλωστε και αυτός για… πατριωτική αριστερά μιλά κόντρα στους πρώην συντρόφους που έχουν ως σημαία την… ριζοσπαστική αριστερά.

Συγκεκριμένα, ο Νίκος Κοτζιάς έγραψε στο X (πρώην twitter) ότι: «Γίνεται μεγάλο παιχνίδι στην σκακιέρα του Αιγαίου πάνω στην πλάτη της χώρας. Ο ξενος παράγοντας μαζί με 2 επιχειρηματίες έχει παρέμβει στην πολιτική σκηνή με στόχο να διευκολυνθούν οι υποχωρήσεις της ΝΔ. Όλοι τους αντιπαθούν την πατριωτική αριστερά σε Τουρκια, Ελλάδα και Κούρδους».

Τι εννοούσε; Πιθανότατα ότι ο ΣΥΡΙΖΑ καταρρέει λόγω ξένου… δάκτυλου. Άντε και δύο… επιχειρηματιών που μαζί με τον «ξένο παράγοντα» αντιπαθούν την… πατριωτική αριστερά. Ήταν και η επιστολή προς τον Στέφανο Κασσελάκη που τελικά οδήγησε σε δείπνο για να συζητηθούν οι εξελίξεις και τα διεθνή θέματα…

Ο Στέφανος Κασσελάκης κάνει… εγγραφές. Μετρά αυτούς που φεύγουν με αυτούς που εγγράφονται στο isyriza. Οπότε όποιος εμφανίζεται και επιδιώκει σύμπραξη είναι ευπρόσδεκτός. Και στο πλαίσιο της «ανανέωσης» του ΣΥΡΙΖΑ που θέλει να φτιάξει χωράει και ο πρώην υπουργός Εξωτερικών.

Αφήστε που εκτός από... αποστάτες μπορεί οι πρώην σύντροφοι να βρεθούν αντιμέτωποι και με θεωρίες για σχέσεις με ξένους... παράγοντες.