Προσπαθεί κανείς να καταλάβει τι γίνεται. Προσπαθεί να δει αν ο αρχηγός του κόμματος που είναι στην αξιωματική αντιπολίτευση έχει βάλει σκοπό να τους τρελάνει όλους. Και καταλήγει ότι απλά πρόκειται για την επιτομή του πολιτικού καιροσκοπισμού αλλά και για έναν πολιτικό που θεωρεί τους πολίτες αυτής της χώρας πρόβατα, άνοα πλάσματα που απλώς άγονται και φέρονται μέσα από τα σόσιαλ μίντια. Ότι αδιαφορούν για την πραγματικότητα και απλώς τους αρέσει να ακούν ωραία λόγια και ατάκες. Ότι αφού την πάτησαν με τον Αλέξη Τσίπρα, γιατί όχι και με αυτόν.

Αυτό που εκστόμισε ο Στέφανος Κασσελάκης από τα Χανιά, όπου πραγματοποιεί επίσημη περιοδεία εν όψει εκλογών, όμως δείχνει ότι όχι απλά δεν προτίθεται να σταματήσει πουθενά, αλλά ότι στην κυριολεξία δεν ντρέπεται όταν απευθύνεται στους πολίτες. Ότι όντως τους θεωρεί ιθαγενείς, στους οποίους μπορεί να πουλήσει χάντρες, καθρεφτάκια και φύκια για μεταξωτές κορδέλες.

Τι είπε αναφορικά με το θέμα της επιστολικής ψήφου κατηγορώντας την κυβέρνηση διότι δεν ισχύει για το εσωτερικό της χώρας σε εθνικές εκλογές; Το εξής: «Σκεφτείτε τα παιδιά που αναγκάζονται να δουλεύουν σεζόν στον τουρισμό και δεν μπορούν να ψηφίσουν. Είναι μεγάλη αδικία».

Ναι, πράγματι, το είπε. Ποιος;

1 Ο πρόεδρος του κόμματος που ακόμη και τώρα θέτει θέμα νοθείας των εκλογών με αφορμή την εφαρμογή της επιστολικής ψήφου πατώντας στο ζήτημα με τα emails ορισμένων ομογενών και την υπόθεση της Άννας Μισέλ Ασημακοπούλου.

2 Ο πρόεδρος του κόμματος που καταψήφισε την εφαρμογή της επιστολικής ψήφου για τους Έλληνες του εξωτερικού αλλά και για τους ψηφοφόρους που εξαιτίας της εργασίας τους ορισμένες φορές αδυνατούν να συμμετάσχουν στην εκλογική διαδικασία εν όψει ευρωεκλογών.

3 Ο πρόεδρος του κόμματος που με εντολή του καταψήφισε την τροπολογία που προέβλεπε την εφαρμογή της επιστολικής ψήφου έστω για τους Έλληνες του εξωτερικού στις εθνικές εκλογές.

Όχι, δεν πρότεινε καν να επεκταθεί στις εθνικές εκλογές και για τους ψηφοφόρους εσωτερικού. Όχι, δεν έκανε καμία πρόταση. Απλώς καταψήφισε την επιστολική ψήφο την ώρα που και ο ίδιος προέρχεται από την ομογένεια.

Ναι, αυτός ο πολιτικός αρχηγός ζητεί την ψήφο των πολιτών υποστηρίζοντας πως δεν λέει ψέματα και δεν θα κοροϊδέψει κανέναν, την ώρα που πετά το ένα fake news μετά το άλλο κατάμουτρα σε όλους τους εντός και εκτός Ελλάδας Έλληνες. Την ώρα που δίνει εντολή για εκτόξευση λάσπης και στηρίζει όλους όσοι επιχειρούν από το κόμμα του να μετατρέψουν τη χώρα σε πολιτικό βούρκο.

Ναι, τρέλανέ τους όλους, Στέφανε. Και κάνε τους βουλευτές σου, τα στελέχη και τα τρολ να σε στηρίζουν σε κάθε τέτοια προσπάθεια ώστε να βλέπει και ο κόσμος ποιος είναι τελικά ο ΣΥΡΙΖΑ στο σύνολό του.

Ευτυχώς οι νέοι όπως και οι άλλοι ψηφοφόροι, εντός και εκτός Ελλάδας, θα έχουν τη δυνατότητα να διαπιστώσουν στις ευρωεκλογές ποιος λέει την αλήθεια. Ποιος προωθεί μεταρρυθμίσεις και ποιος πραγματικά ενδιαφέρεται γι' αυτούς αλλά και για το δικαίωμά τους, το συνταγματικά κατοχυρωμένο δικαίωμα της ψήφου, στις ευρωεκλογές του Ιουνίου. Όταν με τον νόμο που ο Κυριάκος Μητσοτάκης έφερε στη Βουλή και ψήφισε θα μπορούν και οι ομογενείς και όσοι δουλεύουν σεζόν μακριά από τον τόπο που έχουν τα δικαιώματά τους θα μπορέσουν να ψηφίσουν.